Tofaş üretimde 50 yılı devirdi

Yerli otomotiv kuruluşlarından Tofaş, Bursa'daki fabrikasında gerçekleştirdiği üretim faaliyetlerinde 50 yılı geride bıraktı.

Tofaş üretimde 50 yılı devirdi
Tofaş üretimde 50 yılı devirdi
GİRİŞ 16.02.2021 17:15 GÜNCELLEME 16.02.2021 17:33
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Koç Holding ve Fiat Chrysler Automobiles (FCA) ortaklığında faaliyetlerini sürdüren Tofaş, Bursa'daki üretiminde 50 yılı geride bıraktı.

Konuya ilişkin sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Tofaş CEO'su Cengiz Eroldu, "Yarım asır içerisinde Tofaş'a adım atan on binlerce çalışanımıza, şirketimize kattıkları değer için bir kez daha teşekkür etmek istiyorum" açıklamasında bulundu.

1968 yılında Koç Topluluğu'nun kurucusu Vehbi Koç tarafından kurulan Tofaş'ın Bursa'daki fabrikasının temeli 1969 yılında atıldı.

Günümüze kadar kesintisiz üretim yapan fabrikada, 1971 yılında ilk olarak Fiat 124 (Murat 124) modeli bantlardan indi. Fabrikada üretilen araçların ilk ihracatına ise 1974 yılında imza atıldı.

Tofaş fabrikasında 50 yıldan bu yana Murat 131, Kuş Serisi (Serçe, Şahin, Doğan, Kartal, Fiat Tempra, Fiat Uno, Fiat Marea, Fiat Brava, Fiat Albea, Fiat Palio, Fiat Linea gibi modellerin üretimi gerçekleştirildi.

Bursa'daki fabrikada hali hazırda Fiat Egea, Fiat Doblo ve Fiat Fiorino modelleri üretiliyor.

Tofaş, 2020'de 250 bin 630 adetlik üretim ve 118 bin adetlik ihracat gerçekleştirirken, aynı dönemde sektörün toplam üretiminin yüzde 19.3’ünü, ihracatının ise yüzde 12.8’ini gerçekleştirmişti.

YORUMLAR 10
  • Üzülüyorum sadece 3 yıl önce Şikayet Et
    Kaç kişiye mezar oldun acaba , terör örgütü bile bu kadar can alamadı
    Cevapla
  • Olmaz olun 3 yıl önce Şikayet Et
    ÖTV bir size yaradı , birde mezarlığa
    Cevapla
  • ABDULLAH 3 yıl önce Şikayet Et
    İtalyanlardan üretmek için model dilenen fabrika her sene İtalyanlarin denetiminden geçerler ve işcilerede yeni modellerin Türkiyede Tofasda üretilmesi için bu denetimler çok önemli diye sürekli uyarilarda bulunurlar italyanlara şirin gözükmek için işcide baski kuraralar birde çalisanlara sorun Tofaş nasil bir yerdir diye
    Cevapla
  • HakikiVatansever 3 yıl önce Şikayet Et
    malesef planlı eskitmenin kıralı sensin fiattof narş. yedek parça fiyatında diğerlerinden az kalır yanın yok.güya yerli.7 senelik Tempra kullanıcısıyım.önceki seneye göre yedek parçaların fiyatını %300 zamlamışsın.üstelik dandik ve çabuk bozuluyorlar. her parçayıda üretmiyorlar.devlet yetkililerimiz canla oynayan bu fabrikaya sıkı denetim getirmeli.zamları engellemeli.
    Cevapla
  • Temel 3 yıl önce Şikayet Et
    hep montaj hep montaj
    Cevapla
  • Ender 3 yıl önce Şikayet Et
    Bir doğan, albea, linea ve halen egea kullanıcısı olarak fiyatına göre en iyi araçlar diyebilirim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle