Bu yolda 10 bin kişiye ceza kesildi

Sivas’ın Yıldızeli ilçe merkezinden geçen E-88 karayolu üzerine kurulan Elektronik Denetleme Sistemi (EDS) ile kazalar önlenirken, yaklaşık 10 bin araca cezai işlem uygulandı.

Bu yolda 10 bin kişiye ceza kesildi
Bu yolda 10 bin kişiye ceza kesildi
GİRİŞ 08.02.2021 11:33 GÜNCELLEME 08.02.2021 11:33
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Doğu Anadolu bölgesinden başlayarak Ankara’ya kadar uzanan E-88 karayolu bir çok ilin birbiriyle ulaşımını sağlıyor. Vatandaşlar tarafından yoğun olarak kullanılan E-88 karayolu güzergahında bir çok kaza meydana geliyor. Sivas’ın Yıldızeli ilçesi sınırlarından geçen E-88 karayolunda meydana gelen kazalara karşı Yıldızeli Belediyesi, Elektronik Denetleme Sistemi (EDS) ile önlem aldı.

Yıldızeli Belediyesi ve özel bir şirketin iş birliğiyle 2020 yılı Şubat ayında kurulan EDS ile yıl içerisinde yaklaşık 10 bin araca 3.5 Milyon TL değerinde cezai işlem uygulandı. EDS ile karayolunun ilçe sınırlarından geçtiği kısımda meydana gelen kazalarda azalma görülürken ceza gelirinin yüzde 15’lik kısmı Yıldızeli Belediyesi'nde kaldı.

Yıldızeli Belediye Başkanı Sabit Karakaş, önceliklerinin vatandaşların can güvenliği olduğunu belirterek, “Hemşerilerimizin can ve mal güvenliği açısından gerçekten hayati öneme sahip olan E-88 karayolu üzerinde ilçemizin Fevziçakmak ve Karşıyaka mahallelerini kapsayan bölgelerde 2 adet EDS dediğimiz mevcuttur. Bununla birlikte kaza oranlarında gerçekten bir düşüş gözlemlendi. Bunun yanı sıra gerçekten belediyemize ve hazine ekonomisine büyük bir katkı sağlandı. Kesilen cezalarda yüzde 70’i Hazine ve Maliye Bakanlığına diğer yüzde 30’luk kısımsa paydaş kurumlara ve belediyemize de gelmektedir. Bu manada hem can güvenlikleri açısından hem de caydırıcı bağlamda idari yaptırımlar çerçevesinde bu güne kadar EDS ile 10 bin kişiye ceza yazılmış, 3 buçuk milyon TL’de cezai işlem uygulanmıştır. Tabi bu cezalar paydaş kurumlara dağıtılmakla beraber belediyemizde paydaş olarak yararlanmaktadır. Ceza bizim için son çaredir, öncelik bizim hemşerilerimizin can güvenliğidir” dedi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 16
  • vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu cezalardan EDS sistemini kuran firma ve kurduran belediye pay alıyor. Olmadık yerlere saçma sapan hız limitleri koyarak insanlara ceza ödetip paylarını alıyorlar. Olan vatandaşa oluyor. Eğer hizmet vereceksen adam gibi çevre yolu yap.
    Cevapla
  • martli 3 yıl önce Şikayet Et
    70 i 100 û anlıyorum da bu 82 neyin nesi? dunyada boyke bir saçmalık sadece bizde var. 80 olur 85 olur anlarız ama 81,82 83, gibi ara rakamlar trafikte olmaz. o hızı kimse ayarlayamaz tako göstermez en azindan
    Cevapla
  • Türk Vatandaşı 3 yıl önce Şikayet Et
    Zaten ayarlayama diye yapılmış kardeş. :D
    Cevapla
  • avcı 3 yıl önce Şikayet Et
    Şehirlerarası yollar neden şehirlerin içinden geçer bunu izah edecek birisi aranıyor bulunamıyor ama EDS diye bir şey kurmuşlar böbürlene böbürlene bunu anlatıyorlar... Şehirlerin etrafını dolaşacak çevre yolları yapılmalı. Geçen günlerde Kuzey marmara otoyoluna Sakarya ilinden önce girdim Sakarya için bildiğiniz çevre yolu ama 35 km.lik kesime 18 Tl. ödedim... Pesss bildiğiniz çevre yoluna para ödedim...
    Cevapla
  • Ben de haklıyım 3 yıl önce Şikayet Et
    Burada en temel sorun şehirler arası yolun şehir içinden geçirilmesidir. Yerine göre 10-15 saatlik yola gidecek olan kişi ikide bir 30-50-60 gibi hız sınırlarına takılıyor. Şehirler arası yollar yerleşim yerinin içinden geçmemeli. Hem uzun yola giden rahatlar, hem de şehir içinde yaşayan vatandaş rahatlar.
    Cevapla
  • pusula 3 yıl önce Şikayet Et
    çünkü bütçe hazırlanırken ceza gelirleri diye bir kalem var
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle