Elektrikli araçlarda ÖTV oranları artırıldı

Elektrikli araçlara uygulanan özel tüketim vergisi (ÖTV) oranları 3 ile 4 kat artırıldı. Düzenleme ile motor gücü 85 kW'ı geçmeyen elektrikli otomobillerin ÖTV oranı yüzde 10, motor gücü 85 kW ile 120 kW arasında kalan elektrikli otomobillerin ÖTV oranı yüzde 25, motor gücü 120 kW geçen elektrikli otomobillerin yeni ÖTV oranı ise yüzde 60 olarak belirlendi

Elektrikli araçlarda ÖTV oranları artırıldı
Elektrikli araçlarda ÖTV oranları artırıldı
GİRİŞ 02.02.2021 08:50 GÜNCELLEME 02.02.2021 09:40
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Elektrikli otomobillerin özel tüketim vergilerinde ( ÖTV) değişikliği öngören Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kararla, motor gücü 85 kW olan elektrikli araçların ÖTV oranı yüzde 3'ten yüzde 10'a yükseldi. Motor gücü 85 kW ile 120 kW arasında kalan elektrikli araçların ÖTV oranı da yüzde 7'den 25'e çıktı.

Yeni düzenleme ile birlikte, motor gücü 120 kW geçen elektrikli araçlarda ise yeni ÖTV oranı yüzde 60 olarak belirlendi. Bu gruptaki araçların eski ÖTV oranı ise yüzde 15'di.

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararı şu şekilde;

YORUMLAR 18
  • istanbullu 3 yıl önce Şikayet Et
    bu haberi neden manşette yayınlamadınız da ancak arama butonundan bulabiliyoruz acaba ?
    Cevapla
  • istanbullu 3 yıl önce Şikayet Et
    emin adımlarla geleceğe doğru koşmak :)
    Cevapla
  • Oflu 61 3 yıl önce Şikayet Et
    Trajikomik bir şey...
    Cevapla
  • Abdullah 3 yıl önce Şikayet Et
    Tarlada 2 tl olan domatezin market rafında nasıl olurda 6 tl ye satıldığının hesabını, milleti ezdirmeyiz diye sorarız diyeceksiniz sonrada bu millete %400 ötv zammı giydireceksiniz.Bu milleti nasıl ki bir arabanın lastiğine muhtaç eder derecede değer verdiyseniz onlarda gün gelecek sizi o arabaların lastiklerinin içindeki havaya muhtaç edecek kadar bile değer vermeyeceklerdir.Bu da böyle biline...
    Cevapla
  • Baş aza 3 yıl önce Şikayet Et
    Broadwayime dokunmasınlar gerisi umrumda değil , Broadway Broadway
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle