Volkswagen, Almanya'daki üretimini yavaşlatma kararı aldı

Otomotiv endüstrisi pandeminin yanı sıra tedarik sıkıntıları ile de 2021'e başladı. Global otomotiv sanayisi çip ve elektronik parça üreticilerine verdikleri siparişleri artırınca, parça tedarikinde sıkıntılar yaşanmaya başladı. Birçok ülkede yeterli parçayı bulamayan markalar ise üretimlerinde kesintiye gitmek zorunda kaldı.

Volkswagen, Almanya'daki üretimini yavaşlatma kararı aldı
Volkswagen, Almanya'daki üretimini yavaşlatma kararı aldı
GİRİŞ 28.01.2021 16:38 GÜNCELLEME 28.01.2021 16:42

Volkswagen'in Wolfsburg'dan çarşamba günü yaptığı açıklamada tedarik sıkıntısı yaşandığını ifade eden üretici, ana üssündeki üretimi yavaşlatma kararı aldığını açıkladı.

Üretici buna ek olarak Kassel ve Brunswick'te bulunan tesislerinde de Şubat ayından itibaren üretim kapasitesini düşürmüş olacak. Emden'de bulunan tesis ise tüm kapasitesiyle çalışmaya devam edecek.

Sene başından beri hem üçüncü parti tedarikçiler hem de tedarik zinciri tehlikede. Volkswagen'in bu yavaşlatma kararının ardında bulunan mikroçip tedariki sorunu pek çok diğer markayı da etkiledi. Öyle ki bu durum şu anda politik bir meseleye dönüşmüş durumda. Alman Ekonomi Bakanı Peter Altmaier, Tayvanlı meslektaşına özel bir mektup yollayarak bu sorunun çözülmesi için yardım talep etti.

Hatırlarsanız Avrupa'daki pek çok tedarikçinin, pandemi sürecinin açtığı yarayı atlatamayacağını sizlerle daha önce paylaşmıştık. Bu durum doğal olarak otomotiv sanayisini de ciddi anlamda etkiliyor.

ÇİP VE ELEKTRONİK PARÇA TEDARİĞİNDE SORUN YAŞANIYOR

Global otomotiv sanayisi, artan tüketici talebini karşılamak için çip ve elektronik parça üreticilerine verdikleri siparişleri artırınca, tedarikteki sıkıntılar artmaya devam etti.

Başta ABD ve Japonya'da üretim yapan markalar olmak üzere, dünyanın birçok ülkesinde otomotiv üretimlerinde yetersiz çip tedariki nedeniyle kesintiler yaşanıyor.

BİRÇOK FİRMADA AYNI SORUN

Ford, Volkswagen, Subaru, Toyota, Fiat Chrysler Automobiles (FCA),Nissan, Honda ve Mercedes-Benz gibi firmalar, çip tedarikinde yaşanan sıkıntılardan olumsuz etkilenen üreticiler arasında bulunuyor.

KAYNAK: MOTOR 1