Piyasa değerleri milyonları buluyor! 4 bin araç çürümeye terkedildi

Çekme belgeli, trafikten menedilen, haczedilen ve çeşitli sebeplerden dolayı bırakılan piyasa değerleri milyonlarca lira eden 4 bin araç Yediemin Otoparkı’nda adeta çürümeye terk edildi.

Piyasa değerleri milyonları buluyor! 4 bin araç çürümeye terkedildi
Piyasa değerleri milyonları buluyor! 4 bin araç çürümeye terkedildi
GİRİŞ 24.01.2021 12:54 GÜNCELLEME 24.01.2021 13:26
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Eskişehir'de bulunan Kentaş Yediemin Otoparkı bin 700'ü motosiklet, 2 bin 300'ü otomobil ve kamyonet sınıfı olmak üzere toplamda 4 bin tane araca ev sahipliği yapıyor. Bazı araçlar ise 12 yıldır hizmet veren otoparkın açılışından bu yana otoparkta duruyor.

Emniyet tarafından çekilen, haczedilen ya da farklı sebeplerden ötürü trafiğe çıkamayan araçlar adeta çürümeye terk edilmiş vaziyette bekliyor. Araçların arasında lüks otomobil ve motosikletler de bulunurken, otopark sorumlusu alanın yaklaşık 6-7 yıldır dolu olduğunu belirtti.

"EN ÖNEMLİ SORUN ARAÇLARDAKİ YIĞILMA"

Yıllar süren icra işlemleri nedeniyle haczedilen çok sayıda aracın otoparkta yığılmaya yol açtığını vurgulayan Kentaş Yediemin Otopark Sorumlusu Tayfun Başat, "Burası 12 yıldır faaliyette ve ben burada 12 yıldır görevliyim. Buradaki en önemli sorun araçlardaki yığılma. Buraya çekilen araçlar buradan çıkmıyor" dedi.

"YÜKSEK MODELLİ ARAÇLAR DA VAR"

Araçların içerisinde yüksek modelli araçlar da mevcut olduğunu belirten Başat, "İcra işlemlerinin ve prosedürlerin yavaş ilerlemesi ciddi bir sorun. Emniyet tarafından ve trafikten menedilen başka araçlar buraya getiriliyor. Yaklaşık 12 yıldır burada duran araçlar da var. Burada şu anda 4 bin tane araç var; bunların yaklaşık bin 700 tanesi motosiklet, diğerleri ise otomobil ve kamyonet sınıfı araçlar" diye konuştu.

"6-7 YILDIR DOLU VAZİYETTE"

Yakalama kararı bulunan araçların da otoparkta bırakılıp geri alınmadığını belirten Başat, "İşletmemiz şu anda sadece resmî kurumlarla çalışıyor. Polis ve jandarma tarafından bağlanan araçlar geliyor bize. Araçların büyük bir çoğunluğunun buradan çıkmama sebebi ise hacizli olması ya da yakalama kararının bulunması. Buradan bir aracın çıkabilmesi için trafik yönünden hiçbir engelinin olmaması gerekiyor" dedi.

Başakt, "Yasal prosedürlere göre araçların borcu ya da farklı bir durumu varsa vergi dairesi ilgili kurumlar aracılığıyla satılıyor. Tabi bu işlemler uzun sürdüğü için otoparkımız en az 6-7 senedir bu şekilde dolu vaziyette" açıklamasını yaptı.

YORUMLAR 4
  • ufuk 3 yıl önce Şikayet Et
    sıradan haber, 81 ilde de binlerce toplamda 100 binlerce araç aynı durumda...
    Cevapla
  • yılmaz 3 yıl önce Şikayet Et
    Burada araçlar çürümeye terk ediliyor sonra da otopark ücretine satılıyor. Bu vatan hainliği. Milli servet düşmanlığı. Araçlar zamanında değerine ihale ile satılsa hem borcun ödenmesine faydası olur hem de değer kaybı önlenir. Burada rant var o nedenle bu iş çözülmüyor.
    Cevapla
  • eczacı 3 yıl önce Şikayet Et
    internet üzerinde yeterli bilgi verilmiyor.
    Cevapla
  • Kırkdokuzelli 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu konuda kanun kararname vs çıkartılıp heba olan milli servetin kullanıma geri dönüşmesi lazım
    Cevapla