Tesla'nın Çinli rakibi yeni otonom özelliklerini tanıttı

Tesla'nın Çinli rakibi Xpeng, araçlarında kullanacağı yeni otonom özelliklerini tanıttı. Kendi başına şerit değiştirebilen, hızlanıp yavaşlayabilen P7 sedan modeli otobanlara girip çıkabiliyor ve sollama yapabiliyor. Xpeng’in P7 modelinin bu özellikleri şimdilik sadece Çin’de kullanılabilecek.

Tesla'nın Çinli rakibi yeni otonom özelliklerini tanıttı
Tesla'nın Çinli rakibi yeni otonom özelliklerini tanıttı
GİRİŞ 20.01.2021 09:24 GÜNCELLEME 20.01.2021 09:24
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Çinli elektrikli otomobil üreticisi Xpeng Motors, Tesla'nın yanı sıra yerli rakiplere karşı da kendisini bir adım öne geçirecek yeni otonom sistemlerini tanıttı. 

NGP (Navigation Guided Pilot) adı verilen sürüş sistemi, firmanın sedan aracı P7'nin şerit değiştirmesine, hızlanmasına, yavaşlamasına, sollama yapmasına, otoyola girip çıkmasına olanak tanıyor. 

Şirketin ilk çeyrekte piyasaya sürmeyi hedeflediği XPILOT 3.0 desteği ADAS'ın bir parçası olarak çalışacak. (ADAS (Advanced Driver Assistance System), sürücülerin bazı şeyleri yapmasına yardımcı olan otonom özellikleri ifade ediyor)

Açıklamalara göre, sürücü otonoma geçmeden önce güvenlik videosunu izlemesi gerekecek. Kullanıcılar hedefleri haritaya girdikten sonra araç şerit değiştirme gibi bazı işlevleri yerine getirerek konuma ilerleyecek. Aracın manuel kontrol edilmesi gerektiği durumlarda sürücüyü uyararak kontrolü devredecek. 

Tüm bu otonom sürüş özellikleri sadece Çin'deki müşterilere sunulacak. 

YORUMLAR 1
  • Yolun sonu görndü 3 yıl önce Şikayet Et
    Millet uyanmaya başladı almıyor 50.000 sıfır binek araba var 2020
    Cevapla