Araç sahipleri dikkat: Cezası 2 bin 67 lira oldu

Emisyonu yönetmelik sınırlarının üstündeki tesislere 193 bin 135 lira cezası verilecek. Hava kirliliği kaynaklı izinleri almayan işletmelerin cezası ise 96 bin 561 liraya çıktı. Egzoz gazı emisyon ölçümü yaptırmayan motorlu taşıt sahiplerine verilecek ceza 2 bin 67 liraya, standartlara aykırı emisyona sebep olan araçlara verilecek ceza da 4 bin 136 liraya yükseltildi.

Araç sahipleri dikkat: Cezası 2 bin 67 lira oldu
Araç sahipleri dikkat: Cezası 2 bin 67 lira oldu
GİRİŞ 13.01.2021 12:17 GÜNCELLEME 13.01.2021 17:45
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

2872 Sayılı Çevre Kanununun, egzoz gazı emisyonuyla ilgili yükümlülükleri içeren 20’nci maddesinin a, b, c ve d bentlerinde öngörülen para cezaları yeniden değerleme oranında (yüzde 9.11) artırıldı.

 

Hava kirliliği yönünden önemli etkileri nedeniyle kurulması ve işletilmesi yönetmelikle izne tâbi olup da bu izni almadan kurulan tesislere uygulanan ceza miktarı 96 bin 561 liraya yükseltildi.

Aldığı izin iptal edilmesine rağmen kurmaya ve işletmeye devam eden veya izin almaksızın sonradan değişiklik yapan veya yetkili makamların gerekli gördükleri değişiklikleri tanınan sürede yapmayanlara da 96 bin 561 lira ceza uygulanacak. Bu tesislerde emisyon miktarının yönetmelikle belirlenen sınırları aşması halinde ise 193 bin 135 lira idari para cezası uygulanacak.

 

Ayrıca,  egzoz gazı emisyon ölçümü yaptırmayan motorlu taşıt sahiplerine verilecek ceza 2 bin 67 liraya, standartlara aykırı emisyona sebep olan araçlara verilecek ceza ise 4 bin 136 liraya yükseltildi.

Taşıtın imalatında bulunan egzoz gazı emisyon kontrol sistemi olan katalitik konvertör/katalizör/dizel partikül filtresi olmadan kullanılan motorlu taşıt sahibine 2 bin 67 lira, kurallara aykırı emisyon ölçümü yapanlara 8 bin 272 lira ceza uygulanacak.

YORUMLAR 6
  • almuslu 3 yıl önce Şikayet Et
    Araçların egzoz gazına bu kadar ceza yazan zihniyet, sözde alabalık üretimi yaparken koskoca Almus Baraj Gölünü çöplüğe çeviren çiftlikleri neden denetlemez anlamak mümkün değil Yeşilırmak Almus Baraj Gölünden itibaren çok kirlendi...
    Cevapla
  • KESKİN 1453 3 yıl önce Şikayet Et
    asıl ceza DRİFT YAPANA GÜRÜLTÜ YAPANA ,KIRMIZIDA GEÇENE ,YOL İHLALİ YAPANA ,ÖNCELİKLİ ARAÇLARA YOL VERMEYENE 5 BİN 10 BİN DEĞİL 50BİN TL OLSUN İSTERİM.
    Cevapla
  • Yılmaz 3 yıl önce Şikayet Et
    olcume kafayi takmışlar eksozu bosaltip gurultu yapanin cezasi ne kadar yasalar deyismeli iyice cileden cikariyor bu gurultu
    Cevapla
  • Avcı37 3 yıl önce Şikayet Et
    Cezaya başka yerden başlayın aga... Tüv Türk ve diğer ölçüm yerlerinde bastır 100,-TL’yi al emisyon hacmi doğrudur belgesini “ aracına göre “ ;-). Araçların arkasından çıkan kap kara bulutlara bakmak yeterli!!!
    Cevapla
  • avcı 3 yıl önce Şikayet Et
    çok saçma bir uygulama benim benzinli aracımın havayı kirletmesi ile bir dolmuşun otobüsün kamyonun dizel araçların kirletmesi bir tutuluyor dahası uçan uçaklara da uyguluyor musunuz eksoz emisyon denilen garabeti...
    Cevapla
  • Borancan 3 yıl önce Şikayet Et
    Sacma deyil sen kendin sacmasin bi tane benzinli arac deyilki milyonlarca benzinli aracdan cikan gaz ne yapar hesapladinmi gerci matamatigin zayif senin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle