Araçtaki ‘radar tespit cihazı’ polisin dikkatiyle bulundu

Muğla-Marmaris yolunda hız sınırını aştığında radara yakalanamamak için aracına özel donanım ekleten bir sürücü radara yakalanmadı ama polise yakalandı.

Araçtaki ‘radar tespit cihazı’ polisin dikkatiyle bulundu
Araçtaki ‘radar tespit cihazı’ polisin dikkatiyle bulundu
GİRİŞ 08.12.2020 01:01 GÜNCELLEME 08.12.2020 09:37
Bu Habere 40 Yorum Yapılmış

Marmaris İlçe Bölge Trafik Denetleme İstasyonu Amirliği’nce Muğla-Marmaris kara yolunun 21’inci kilometresinde rutin olarak yapılan araç ve sürücü uygulaması sırasında, cipin ön camında ışıklı bir cihaz fark eden ekipler aracı durdurmak istedi. Ancak sürücü, denetim noktasında durmayarak hızla yoluna devam etti.



Peşinden giden polis ekiplerinin megafonla yaptığı uyarılara rağmen durmayan araç sürücüsü, 3 kilometre mesafedeki Gökçe Mahallesi rampasında önü kesilerek durduruldu.

RADARLARIN YERLERİNİ BELİRLİYOR

Polis, isminin O.F.E. (30) olduğu öğrenilen sürücüyü araçtan indirip, gözaltına aldı. Cipin ön camına takılı cihaz yerinden sökülerek kontrol edildi. Yapılan kontrolde cihazın, hız sınırını tespite yarayan radarların yerlerini belirleyerek, sürücüyü uyaran ‘radar tespit cihazı’ olduğu belirlendi. Araç çekiciyle polis otoparkına götürülürken, Marmaris İlçe Bölge Trafik Denetleme İstasyonu Amirliği’nde ifadesi alınan O.F.E.’ye radar tespit cihazı bulundurmaktan 3 bin 728 lira para cezası kesildi. Serbest bırakılan sürücüye kamu davası açılacağı öğrenildi.

 

 

YORUMLAR 40
  • ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    buda ne saçmalık
    Cevapla
  • zgc 3 yıl önce Şikayet Et
    bence bu tür cihazlar yasak olmamalı. Yol kenarında radar kontrolü yapıldığını gösteren tabela olmadan kesilen cezalarda bazı mahkeme kararlarına göre ceza siliniyor. Gerekçe devlet vatandaşa tuzak kuramaz. Farkındaysanız ya bi ağaç arkasında ya uzun otların kenarında yada yolun kıvrımlı yerlerinde durup sanki sazan avlıyorlar. Bide hız sınırları gerçekten çok düşük. çevre yolu 82 4 şeritli yol, otoban 120 keza aynı şehir içinde bölünmüş yollarda 50 kimse sokak arasında 100le gitsin demiyorum ama kardeşim 2 geliş 2 gidiş şehir içi yolda da kimse 50 ile gitmiyor. Gitmeye çalışıyorsun adam araçtan inip seni dövecek. Amaç sanki kuralları sıkı tutup uymayana ceza kesmek gibi.
    Cevapla
  • hasan 3 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşim yüksek hızlarda giderken canın aracında bir tel yada vida parçasına bağlı koptuğunda ya kendi canını yada başkaların canını telikeye atıyorsun.ve bunun vebalı çok ağır.
    Cevapla
  • Cingibi 3 yıl önce Şikayet Et
    Uy kardeşim kurallara hız yapmak için pistler inşa edilmiş gider keyfine gazların yavaş gitmek tekerlekli sandalyede oturmadan daha keyifliyse o ayrı
    Cevapla
  • Ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Açılsın yollar. Kapansın radarlar...
    Cevapla
  • nuri usta 3 yıl önce Şikayet Et
    Senin gibi düşünenlerle dolu mezarlıklar. Arkanda bekleyenin yok galiba
    Cevapla
  • Fatih 3 yıl önce Şikayet Et
    Radarlar kaldırılsın. Yerine hız koridorları konsun.
    Cevapla
  • AtA 3 yıl önce Şikayet Et
    Avrupada adım başı radar. kesinlikle sayı artırılmalı. kendi güvenliğimiz için....
    Cevapla
  • Muhtar orhan 3 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa kafirdir amin
    Cevapla
  • fahritrafik 3 yıl önce Şikayet Et
    avrupada git yaşa o zaman
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle