Volkswagen CEO'sundan Türkiye itirafı! Avrupa'nın vazgeçilmezi...

Kasım ayında Türkiye yatırımından vazgeçerek, Slovakya için yatırım planı açıklayan Volkswagen'in (VW) CEO'su Herbert Diess, alınan karar ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Alman yayın organı Wirtschaftswoche'ye konuşan Diess, Volkswagen'in iş konseyinin Türkiye'de fabrika kurulmasına siyasi nedenlerden dolayı karşı olduğunu, fakat kendisinin aynı görüşte olmadığını aktardı.

GİRİŞ 05.12.2020 17:29 GÜNCELLEME 05.12.2020 21:50
Bu Habere 271 Yorum Yapılmış

Geçtiğimiz haftalarda Türkiye yatırımından vazgeçerek Slovakya'daki fabrikasını büyütmeye karar veren Volkswagen'in (VW) CEO'sundan dikkat çeken bir açıklama geldi.

 

Alman markanın CEO'su Herbert Diess, Manisa'da kurulması planlanan fabrika projesinden vazgeçme nedenlerinden birisinin siyasi durum olduğunu bildirdi.

Alman yayın organı Wirtschaftswoche'ye konuşan Herbert Diess, VW'nin iş konseyinin Türkiye'de fabrika kurulmasına siyasi nedenlerden dolayı karşı olduğunu, fakat kendisinin aynı görüşte olmadığını aktardı.

 

İş konseyinin desteği olmadan VW Yönetim Kurulu'nun yatırım kararı almasının olanaksız olduğuna değinen Diess, "Ben Türkiye'de fabrika açılması taraftarıydım ve hala da öyleyim. Türkiye'de yeni fabrikayı açabilirdik. Türkiye jeostratejik açıdan Avrupa'nın vazgeçebileceği bir ülke değil" dedi.

Temmuz ayında Türkiye yatırımından vazgeçtiğini duyuran Alman otomotiv üreticisi Volkswagen, Kasım ayında ise Manisa'da planladığı yatırımı Slovakya'ya yapacağını açıkladı.

O dönem şirketin CEO'su Herbert Diess tarafından yapılan açıklamada, Slovakya'daki Bratislava fabrikasında kapasite artırımına gidileceği kaydedilmiş ve bu kapsamda Bratislava fabrikasına 1 milyar euroluk yatırım yapılacağı aktarılmıştı. Bu karar ile birlikte, Volkswagen Passat ve Passat ile aynı platformu paylaşan grup markalarından Skoda'nın Superb modelinin üretiminin Slovakya'ya kaydırılması bekleniyor.

YORUMLAR 271
  • Haçlılara Boykot 3 yıl önce Şikayet Et
    Almayın bunların arabalarını ülkemize bile sokmayın. Fransız ve Alman arabalarına boykot.
    Cevapla
  • Ali merkoz 3 yıl önce Şikayet Et
    Bizi istemeyeni bizde istemiyoruz
    Cevapla
  • Ww yasaklansin!!! 3 yıl önce Şikayet Et
    Ww binmeyin ve satisida yasaklayin bak nasil fabrika kuruyorlar!!
    Cevapla
  • Vatansever 3 yıl önce Şikayet Et
    Alman arabasına binmeyelim o zaman.
    Cevapla
  • Adem 3 yıl önce Şikayet Et
    Alman ve Fransız arabaları almayalım bu kadar basit bunların tek anladığı para
    Cevapla
  • Muzo 3 yıl önce Şikayet Et
    Karar siyasi ise ülkemize ithal edilen Alman araçlarının vergileri artırılsın yada girişlerine izin vermeyerek siyasi karar verilsin ve kendilerine uygun siyasi mekanı ma ülkenin başına gelinceye kadar bu devam etsin...
    Cevapla
  • normal vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    zaten öyle yaptılar zeki adam şunu da unutma zorbalıkla kimse zorla yatırım yapamazsınız artık anlayan anlayana.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle