Mercedes'in elektrikli SUV modeli Türkiye'de satışa çıktı

Alman otomotiv devi Mercedes'in tam elektrikli SUV modeli olan EQC'yi resmi olarak Türkiye'ye getirdi. 40 dakikalık hızlı şarj ile 462 km menzile sahip olan otomobilin motoru 408 hp güç ve 760 Nm tork üretiyor. Mercedes EQC 400 4Matic'in başlangıç fiyatı ise 966 bin TL.

Mercedes'in elektrikli SUV modeli Türkiye'de satışa çıktı
Mercedes'in elektrikli SUV modeli Türkiye'de satışa çıktı
GİRİŞ 05.12.2020 12:56 GÜNCELLEME 05.12.2020 22:22
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Mercedes-Benz yüzde yüz elektrikle çalışan EQC modelin Türkiye'de satışa sundu. EQC 400 4MATIC versiyonu ile Türkiye'ye gelen SUV karoserli aracın hızlı şarj istasyonlarında 40 dakikada yaklaşık 462 km menzile kadar şarj edilebildiği belirtildi.

 

Otomobilin, araç fiyatına dahil olarak Mercedes-Benz marka Wallbox duvar tipi şarj ünitesi, 8 yıl boyunca 160 bin km’ye kadar batarya garantisi ve 6 adet rutin bakım paketi ile birlikte bayilerde yerini aldığı verilen bilgiler arasında.

Ön ve arka aksta birer tane olmak üzere toplam iki elektromotorun bulunduğu otomobil, kullanıcısına 300 kW (408 beygir) güç ve 760 Nm tork sağlıyor. Aracın 5.1 saniyede 0-100 km/s hızlanmasını tamamlayabildiği belirtiliyor.

 

Dört tekerlekten çekişli araçtaki lityum-iyon bataryanın kapasitesi 80 kWh olarak açıklanıyor. Bataryaların ağırlığının ise 652 kg olduğu belirtiliyor.

EQC'nin tasarımında da markanın diğer modellerinde görülmeyen detaylar yer alıyor. Önden bakıldığında farları ve ızgarayı çevreleyen siyah panel ile dikkat çeken otomobilde, siyah panelin üst kenarı fiber optik bir hat ile dolduruluyor. Söz konusu hat, gündüz farlarını birbirine bağlamasıyla aracı diğer Mercedes modellerinden ayırarak, elektrik ile çalıştığına vurgu yapıyor.

Elektrikli otomobil planlarına dair açıklamalarda da bulunan Mercedes-Benz Otomobil Grubu Başkanı Şükrü Bekdikhan, "Elektrikli mobiliteyi, diğer üreticilerden farklılaştırarak benzersiz alternatiflerle sunmayı hedefliyoruz. Bildiğiniz tüm Mercedes-Benz otomobil modelleri yakın zamanda ya tamamen elektrikli motorlu bir versiyon ya da elektrik destekli motor seçenekleriyle donatılacak. 2022 yılına kadar Mercedes-Benz otomobil portföyünün tamamında elektrikli motor alternatiflerini de sunmaya başlayacağız. Bu, kompakt modellerimizden SUV’ye kadar tüm portföyümüzü kapsayacak" diye konuştu.

KAYNAK: OTOMO
YORUMLAR 21
  • memo 3 yıl önce Şikayet Et
    yerli otomobil çıksada sıra gelmez
    Cevapla
  • m.s 3 yıl önce Şikayet Et
    reklama gerek yok biz yerli otomobili bekliyoruz. inşallah
    Cevapla
  • Almanci 3 yıl önce Şikayet Et
    Ben alacamda pili nerden dolduracagiz. Burasi cok önemli.
    Cevapla
  • Türkiye 3 yıl önce Şikayet Et
    966 bin tl %70 otv %18 kdv sonra tekrar %18 otv nin kdv si cikarilinca geriye ne kalıyor 420 bin tl, cevir Euro ya 46 bin€ aslinda ne kadar da ucuz simdi togg elektrikli araci 966 bin tl uzerinden hesaplayip da önümüze surmez ise çok iyi olur
    Cevapla
  • Hakan 3 yıl önce Şikayet Et
    Yüzde 70 ötv yüzde 15 olmasın
    Cevapla
  • Yerli elektrikli 3 yıl önce Şikayet Et
    Togg fiyatı ne olacak beni şimdiden korkuttu bunun fiyatıni görünce.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle