2021 Jaguar F-Pace SVR tanıtıldı! İşte özellikleri

İngiliz marka, 2021 Jaguar F-Pace SVR modelini tanıttı. Jaguar’ın SUV modeli F-Pace SVR, birkaç görsel değişiklik ve arttırılan performansıyla yenilendi. Yeni model daha fazla tork ve yükseltilmiş maksimum hız değeri sunuyor.

2021 Jaguar F-Pace SVR tanıtıldı! İşte özellikleri
2021 Jaguar F-Pace SVR tanıtıldı! İşte özellikleri
GİRİŞ 03.12.2020 17:43 GÜNCELLEME 04.12.2020 00:37

2017-2018 yıllarında Jaguar’ın küresel satışlarının yüzde 42’sini oluşturan F-Pace, SVR donanımı ile güçlendirilmiş motora ve ince dokunuşlu görsel değişikliklerle 2021 yılında yenilenerek yollara çıkacak.

 

SVR’ın güçlü süper şarjlı motoru 550 beygir gücünde 5.0 litrelik bir V8'den geliyor,  ancak tork çıkışı 502'den 514'e çıkıyor.

Jaguar ayrıca F-Pace'e XE Project 8'in tork konvertörünü ve şanzıman değiştiğinde tekerleklere giden güç akışının kesintiye uğramamasını sağlamak için yürüyen aksam ataletine dayanan bir Dinamik Başlatma işlevi verdi.

 

Revize edilmiş süspansiyon bileşenleri ve yeniden ayarlanmış bir direksiyon sistemi, aktarma organları ince ayarlarını tamamlıyor. Mühendisler ayrıca, durma performansını artıran elektrikli bir güçlendirici ile yeniden kalibre edilmiş bir fren sistemi geliştirdi.

Dört tekerlekten çekiş ve vites değiştirme kollarına bağlı sekiz ileri otomatik şanzıman standart olarak gelmeye devam ediyor.

En güçlü modeli tanıtıldı

F-Pace'e daha temiz ve daha keskin bir tasarım sağlarken sürüklemeyi yüzde 35 azaltan ince görsel değişiklikler yaptı. Ön tarafta, kaput artık ızgaranın kenarına kadar uzanıyor, farlar iki ayrı LED aksan şeridi kazanıyor ve tamponun alt kısmındaki hava bentlerinin etrafındaki süs yeniden şekillendirildi. Arka tarafta, ışıklar, tamamen yatay bir tasarım için yarım küre şeklindeki eki terk ediyor.