İkinci el araba fiyatları düşecek mi?

İkinci el araba fiyatları düşer mi? Soruları binlerce sürücü tarafından merak konusu oldu. ÖTV indirimi ile 2. el araba fiyatları ne zaman düşer? İşte detaylar...

İkinci el araba fiyatları düşecek mi?
İkinci el araba fiyatları düşecek mi?
GİRİŞ 11.11.2020 16:30 GÜNCELLEME 11.11.2020 16:30
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İkinci el araba fiyatları ne zaman düşecek. Soruları otomobil almayı düşünen sürücüler tarafından merak konusu oldu.

ÖTV olmadığı için otomobil fiyatlarında da yüzde 40'a varan artış söz konusu. İşte ikinci el araba fiyatları ile ilgili detaylar.

İKİNCİ EL ARABA FİYATLARI NE ZAMAN DÜŞER?

Konuyla ilgili konuşan Eskişehir Oto Galericiler Dernek Başkan Yardımcısı Akın Taymaz, ikinci el araç fiyatlarında artış ve düşüş beklemediklerini söyledi. Taymaz, "Fiyatlarda kışa doğru bir artış beklemiyoruz, ama inmesi de pek mümkün gözüküyor. Çünkü şu anda fiyatları belirleyen ithalat, Türkiye'de üretilen yerli otomobiller ve buna bağlı satışlar. Korona virüs sebebiyle Türkiye'deki satışlar oldukça arttı. Dövizin artmasıyla beraber fiyatlar da yükseldi. Kışa doğru üretim artmadığı için fiyatların inişi söz konusu olmaz ancak fiyatların da artışı beklentisi içerisinde değiliz. Şu andaki fiyatlar sıfırından pahalı değil. Sektörümüzün alacağı önlemler olsa olsa değişik kampanyalar ve bunlara bağlı önlemler. Bu fiyat düzeyinde devam edeceğini düşünüyorum" diye konuştu.

YORUMLAR 1
  • Ergin 3 yıl önce Şikayet Et
    Ben Ekonomist değilim piyasadan da anlamam 60 yaşındayım bugüne kadar Fiyatı yükselip de düşen Hiçbir şey görmedim
    Cevapla