Araç sahipleri dikkat! Bu tuzağa düşmeyin

İstanbul'da otomobil satan kişilerle müşteri olarak tanıştıktan sonra onları sahte ödeme belgeleri ile kandırıp, araçları noter satışıyla alıp kaçtıkları iddia edilen 3 kişi tutuklandı.

GİRİŞ 10.11.2020 15:31 GÜNCELLEME 10.11.2020 16:59
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

İstanbul'a otomobil satan kişilerle müşteri olarak tanıştıktan sonra onları sahte ödeme belgeleri ile kandırıp, araçları noter satışıyla alıp kaçtıkları iddia edilen 3 kişi gözaltına alındı. Üzerlerinden sahte polis kimliği çıkan şüphelilerin polis tarafından yakalanma anları güvenlik kameraları tarafından görüntülendi. Zanlılar tutuklanarak cezaevine gönderildi.

MAĞDUR POLİSTEN YARDIM İSTEDİ

Esenyurt'ta polise başvuran Hulusi Topkara (24) otomobilini satmaya çalışırken çaldırdığını söyleyerek yardım istedi. Hulusi Topkara, "Polis olduğunu söyleyen kişilerle anlaştık. Bir miktar para verdikten sonra aracın devrini üzerlerine almak için ertesi gün buluştuk. Ben otomobili onlara vermiştim. Ancak otomobille kaza yaptıklarını söylediler. Bana sonradan fotomontaj olduğunu öğrendiğim kaza yapmış aracımın fotoğraflarını gösterdiler. Paranın geri kalanını EFT yaptıklarını söylediler. Ben de onlara inanıp noter satışı yaptım. Sözde paranın hesaba gelmesini beklerken yanımdan kaçtılar" dedi.

 

POLİS ŞÜPHELİLERİ BENZİN İSTASYONUNDA YAKALADI

 

Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği tarafından olayla ilgili başlatılan soruşturmada polis şüphelilerin izini kısa sürede buldu. Şüpheliler Müslüm Y. (30), Eren L. (24), Cumali A. (28) gözaltına alındı. Bir akaryakıt istasyonunda polis operasyonuyla yakalanan şüphelilerin sorgusu Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliğinde yapıldı.

Şüphelilerin üzerinden bir ruhsatsız silah ile iki adet sahte plaka ve bir sahte polis kimliği ele geçirildi. Şüphelilerin daha önceden güveni kötüye kullanmak, dolandırıcılık, yağma, yaralama gibi suçlardan polise geliş kayıtları olduğu belirlendi. Yapılan soruşturma sonucu şüphelilerin N.G. adlı kişinin de benzer yöntemle otomobilini çaldığı ortaya çıktı.

Mağdur uyardı: Otomobil satarken bu tuzağa düşmeyin.

MAĞDUR: "BEN YAPTIM SİZ YAPMAYIN"

Şüphelilerin yakalanmasının ardından Asayiş Şube Müdürlüğüne gelen Hulusi Topkara "Kimse parasını almadan noter satışında imza atmasın. Ben yaptım ve otomobilim elimden gitti. Bir yandan şanslıyım polisin çalışmasıyla otomobil bulundu. Ancak sizinki bulunmayabilir." dedi.

Poliste işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildi. Üç şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 16
  • Akif 3 yıl önce Şikayet Et
    İkinci elde alınacak en iyi marka Lancia'dır. Fiyat ve performans olarak muhteşem
    Cevapla
  • otokolik 3 yıl önce Şikayet Et
    araç ve konut satışında takasbankı kullanın başınıza iş gelmesin,garantili sistem,para devlete yatıyor,satış bittiğinde devlet satıcının hesabına parayı gönderiyor,ben daha yeni yaptım,çok güvenli bir sistem.
    Cevapla
  • baba2125 3 yıl önce Şikayet Et
    Aldığın kapora ne oldu)))))))
    Cevapla
  • baba2125 3 yıl önce Şikayet Et
    Aldığın kapora ne oldu)))))))
    Cevapla
  • Misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Hani yasa çıkacaktı! Para noterin hesabına yatacaktı, devirden sonra satıcının hesabına aktarılacaktı! Ne oldu o iş? Bu iş bu kadar basit bir yasaya bakar.
    Cevapla
  • Ferhat 3 yıl önce Şikayet Et
    O iş öyle değil, isteyen devlet bankasına geçici hesap olarak alıcı parayı yatırır satıcı noter onayından sonra gidip parayı çeker, durum bu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle