FCA ve PSA'nın yeni logosu tanıtıldı

Fiat Chrysler Automobiles NV (FCA) ve Peugeot SA'nın (Groupe PSA) birleşmesinden oluşan Stellantis'in logosu tanıtıldı.

GİRİŞ 10.11.2020 13:31 GÜNCELLEME 10.11.2020 16:54
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

PSA Grubu açıklamasına göre, logo, Stellantis'in kurucu şirketlerinin zengin mirasını, yeni grubun 14 önemli otomotiv markasından oluşan portfolyosunun ortak gücünü ve tüm bölgelerde emek vermiş olan çalışanlarının profesyonel geçmişlerindeki çeşitliliğini sembolize ediyor.

Stellantis adında da olduğu gibi "stello" kelimesinin Latince kökeni "yıldızlarla parlamak" anlamına gelirken, iyimserliğin, enerjinin ve sürdürülebilir mobilitenin gelecek döneminde yeni liderlerden biri olmakta kararlı, farklı ve yenilikçi bir şirketin görsel temsili olarak dikkati çekiyor.

Logonun tanıtımı, 2021'in ilk çeyreğinin sonunda gerçekleşmesi beklenen birleşme projesinin tamamlanmasına yönelik atılan en son adım olacak.

Bu anlamda, her iki şirket hissedarlarının ilgili olağanüstü genel kurul toplantılarında onayı, güvensizlik ve diğer yasal gerekliliklerin karşılanması dahil olmak üzere alışılmış kapanış koşulları yürürlükte olacak.

 

Stellantis, Fiat, Jeep, Dodge, Ram, Maserati, Peugeot, Opel, Citroen ve DS markalarını tek çatı altında toplamış olacak.

Yapılan açıklamada, şirketinin logosunun yeni grup bünyesindeki 14 markayı ve bu markaların köklü geçmişlerini temsil ettiği kaydedildi.

AVRUPA BİRLİĞİ BİRLEŞMEYİ ONAYLAMIŞTI

Fiat Chrysler Automobiles (FCA) ile Peugeot ve Citroen markalarının bağlı bulunduğu PSA grubu, geçtiğimiz yıl aralık ayında yüzde 50-50 ortaklıkta birleşmek için anlaşma sağlamıştı.

Avrupa Birliği, Stellantis adı altında birleşerek dünyanın dördüncü büyük otomotiv üreticisi olacak iki şirketin birleşmesini ekim ayında onaylamıştı.

BREZİLYA DA ONAY VERDİ

Stellantis adını alacak yeni operasyonları için Brezilya hükümeti ile yoğun bir savaş veren FCA ile PSA, sonunda gerekli onayı almayı başardı.

Güney Amerika'da bulunan ülkenin rekabet kurumu, 38 milyar dolar değerindeki bu birleşmeye onay verildiğini resmen açıkladı.

Böylece Stellantis markası; Avrupa Birliği, ABD, Çin, Japonya ve Rusya'nın ardından Brezilya'da da onaylanmış oldu.

YORUMLAR 19
  • polat 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu haberden sonra bence Opel markasının satışlarıda oldukça çok artacaktır diye düşünüyorum.
    Cevapla
  • halil 3 yıl önce Şikayet Et
    Güzel bir gelişme bence bu, Opel markası bu birliktelikten sonra emini daha güzel modeller bizlere sunacaktır diye düşünüyorum.
    Cevapla
  • hasan orhan 3 yıl önce Şikayet Et
    psa peugeotla yükselişe geçti diyebiliriz ve gayet iyi yani peugeotta güzel araçlar üretiyor
    Cevapla
  • Kürşat 3 yıl önce Şikayet Et
    Küfür tek millettir! Hala anlayamamış Müslümanlar!!!
    Cevapla
  • TecnoTürk 3 yıl önce Şikayet Et
    40 yıl sonra dünyada 2 otomotiv üreticisi olacak. Çünkü kişisel araç olmayacak. Evimizden gidecegimiz yere yatay ve dikey manyetik alan üzerinde hareket eden kapsüller ile gideceğiz. Bu yüzden günümüzdeki kadar araç üretimine gerek olmayacak.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle