General Motors'un tam boyutlu SUV'ları geliyor

General Motors Çin'de ilk kez tam boyutlu spor kullanım aracı (SUV) modellerini satmayı planlıyor.

General Motors'un tam boyutlu SUV'ları geliyor
General Motors'un tam boyutlu SUV'ları geliyor
GİRİŞ 06.11.2020 12:01 GÜNCELLEME 06.11.2020 12:01

Şirketin Çin başkanı Reuters'e verdiği demeçte, ürün yelpazesini dünyanın en büyük otomobil pazarında güçlendirmek için bir dizi model ithal edeceklerini söyledi.

Plan, COVID-19 pandemisinin ortasında bu yıl büyüyecek tek büyük ekonomi olacak Çin'de sattığı tüm araçları ülke içinde üreten GM için bir yöntem değişikliğine işaret ediyor.

Çin'in en büyük ikinci yabancı otomobil üreticisi GM, marka imajını iyileştirmek ve satış iyileşmesini desteklemek için dört model sunmayı hedefliyor: Chevrolet'in Tahoe ve Suburban'ı, Cadillac'ın Escalade ve GMC Yukon Denali.

Detroit merkezli şirket, bu modelleri Çarşamba günü başlayan ve önümüzdeki haftaya kadar devam edecek olan Shanghai kentindeki yıllık Çin Uluslararası İthalat Fuarı'nda sergiliyor.

GM'nin Çin şefi Julian Blissett, "Niyetimiz müşterilerin ilgisini çekmek ve bu arabaları Çin'de satmanın bir yolunu bulmak" dedi.

Otomobil üreticisi, kısmen tek çocuk politikasının kaldırılması ve Çinli ailelerin büyümesi nedeniyle bu tür araçlar için fırsatlar görüyor.

GM'in Buick ve Cadillac orta boy SUV'ları, grubun Çin satışlarının bu yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 12 büyümesine yardımcı oldu. Bu son iki yıldaki ilk üç aylık büyüme.

Genişleme planıyla GM'nin Çin'deki ilk resmi GMC araç satışı da yapılacak. Bu, grubun premium markası olarak biliniyor. Daha önce GMC araçları ülkede yalnızca resmi olmayan ithalatçılar aracılığıyla satılıyordu.

REKABET BÜYÜK

Geçen yıl 25 milyondan fazla aracın satıldığı Çin, satış hacmine göre en büyük yabancı oyuncu olan Volkswagen, GM ve Toyota'nın yanı sıra yerel liderler Geely ve Great Wall gibi küresel otomobil üreticileri için çok önemli bir savaş alanı.

Ülke, COVID-19'un neden olduğu düşüşün ardından son aylarda otomobil satışlarında bir artış gördü.