Türkiye’nin Otomobili’nde kullanılacak bataryanın rakiplerine göre daha uzun menzil avantajı sağlayacağı bildirildi.

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu’nun (TOGG) Twitter hesabından "TOGG, sunacağı batarya teknolojisi sayesinde kullanıcılarına birçok alanda avantaj sağlayacak" notuyla, "Batarya Teknolojilerimiz Hakkında Detaylar" konulu bir video paylaşıldı.

Bataryanın rakiplerine göre daha uzun menzil avantajı sağlayacağı aktarılan videolu paylaşımda, "Lityum-iyon bataryamızda enerji ve güç yoğunluğunu optimize eden NMC ( Nikel Manganez Kobalt Oksit ) katodu kullanılacak." denildi.

TOGG’un batarya paketinde iş ortağı olarak seçtiği Farasis’in geliştirdiği "NMC 811" kimyasının Nikel oranı açısından zengin olduğu belirtilen paylaşımda, "Modüllerimizde enerji yoğunluğu yüksek kesecik (pouch) tipi hücreler kullanılacak. Alüminyum muhafazalı kompakt modüller ile yüksek yapısal dayanım sağlanacak." ifadeleri kullanıldı.

30 dakikanın altında yüzde 80’e kadar şarj edilebilecek

Yüksek verimli sıvı soğutma ve yenilikçi batarya yönetim sistemi ile maksimum batarya ömrü, performans ve güvenlik sağlanacağı bildirilen paylaşımda, ayrıca şunlar kaydedildi:

"Otomobillerimiz 300+ ve 500+ km menzile sahip olacak ve 30 dakikanın altında yüzde 80’e kadar şarj edilebilecek. Modüler yapısı sayesinde enerji depolama başta olmak üzere farklı sektörlerdeki birçok uygulamada kullanılabilecek." 

Öte yandan, TOGG geçen hafta, geliştirmekte olduğu elektrikli araç ürün gamı içindeki en temel bileşenlerden biri olan batarya için dünyanın önde gelen Li-Ion batarya üreticilerinden Farasis'i iş ortağı olarak seçtiğini duyurmuştu. 

Yorumlar 8 Yorum Var
  • HAS 26.10.2020 19:51
    300+500 km yol alıyorsa acaba yedekli olmaz mı şarjı biten bataryayı çıkar şarjlı bataryayı tak 1000 km gider
  • KKTC kadir 26.10.2020 16:39
    Ust kaporta kismina gunes enerjini emecek polenler yerlestirerek, gunes enerjisi ile pil dolumuna katki saglayip, daha uzun menzil sorununu da asabiliriz... denemek de fayda var...
  • Hakan 26.10.2020 16:37
    Oy oy kurusıkı otomobil haberimizide okuduk, artık uyuyabiliriiz
  • bir bilen 26.10.2020 15:17
    Tesla NMC bataryaları cobalt içeriğinden dolayı terk etme derdinde. Bizim daha farklı gelişmiş bir batarya teknolojisi üzerinde çalışmamız gerekiyor. Portekizde bir ekip, LiOn pillerin de mucidi olan john Goodenough önderliğinde cam piller üzerinde çalışyıro, o teknoloji en geç 5 yıl içerisinde ticarileşir. Hem çok daha uzun dayanımlı hem de çok daha hızlı şarj olabiliyor.....
  • Suvat 26.10.2020 15:10
    Gece boyunca sabaha kadar şarj etsin yeter. Hızlı şarj modu da olabilir. Hem elektrik enerjisindeki gece - gündüz talep farkı da düzelir. Abartmaya gerek yok. Bu araç elektrikli. Benzin konforunu isteyen ona gitsin. Ankara - istanbul arasını duraksız gitmek isteyen tam dolum 600km modelini alır. Şehir içinde günde 100 km fazla bile. Taksi mi bu..
Daha fazla yorum görüntüle