Davutoğlu'nun partisi yerli otomobili hedef aldı!

Yerli otomobil hayalini gerçekleştirmek isteyen Türkiye, tüm dünyanın konuştuğu sağlam hamlelerle hedefe doğru giderken Davutoğlu’nun partisi projeyi karalamaya kalkarak sosyal medyada bir paylaşım yaptı. Ancak Gelecek Partisi partisi bu paylaşımdan umduğunu bulamadı aksine paylaşım dolayısıyla tepki gördü.

GİRİŞ 21.10.2020 22:44 GÜNCELLEME 22.10.2020 11:32
Bu Habere 255 Yorum Yapılmış

Son yıllarda neredeyse her alanda yerli ve milli adımlar atan Türkiye, yerli otomobil projesiyle de yıllardır beklenen hasrete son verdi.

 

YERLİ OTOMOBİL BÜYÜK SES GETİRMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla düzenlenen törenle dünyaya tanıtılan Türkiye’nin yerli otomobili, dünya otomobil piyasasında büyük ses getirdi.

 

Türkiye’de satış rekorları kıran otomobil markalarını endişelendiren bu milli adım, son dönemde muhalefet partileri ve muhalif isimler tarafından hedef tahtasına konuldu. 

GELECEK PARTİSİ, YERLİ ÜRETİMİ HEDEF ALDI

AK Parti’den ayrılarak Gelecek Partisi’ni kuran Ahmet Davutoğlu da Türkiye’nin hayali yerli otomobile karşı konumda yer aldı. Gelecek Partisi’nin Twitter hesabından yapılan paylaşımda, yerli otomobilin üretiminde rol alan dünyaca ün yapmış firmalara dikkat çekildi ve otomobilin yerliliği sorgulandı. 

Oysa; dünyada satış rekorları kıran birçok otomobil markası, farklı mekanik parçalarını farklı ülkelerdeki iş ortaklarıyla üretiyor. 

MERCEDES BENZ İLE DE ÇALIŞAN DÜNYACA ÜNLÜ FİRMAYLA ANLAŞILDI

TOGG, Mercedes Benz ile de ortak çalışan dünyanın önde gelen Li-Ion batarya üreticilerinden Farasis ile tarihi bir anlaşma yapmıştı.  

Kritik anlaşma ile ilgili TOGG CEO'su Gürcan Karakaş'tan açıklama! 

Anlaşma ile ilgili yapılan açıklamada batarya modülü ve paketinin Türkiye’de üretileceği duyurulmuştu. 

YERLİ OTOMOBİLİ ELEŞTİRENLERE VOLVO ÖRNEĞİ

Dünyadaki bütün büyük markaların her şeyi yerli olarak üretmedikleri bilinmesine rağmen Türkiye'nin otomobilini hedef alanlara İsveç markası olan Volvo en büyük örneklerden biri olabilir. Volvo Ürettiği araçlarda birçok yabancı iş ortağıyla hareket etti.

Volvo tarafından üretilen S40 modellerinde Norveç’ten Brezilya’ya, Almanya’dan Fransa’ya kadar birçok ülkeden üreticiyle birlikte hareket edildi. Bu durum, hazırlanan bir görselle ortaya kondu. 

YORUMLAR 255
  • Adnan polat 3 yıl önce Şikayet Et
    Ne zaman piyasada olur acaba aracımı satıp beklerim
    Cevapla
  • Serhat 3 yıl önce Şikayet Et
    Çok beklersin..
    Cevapla
  • Hakikat 3 yıl önce Şikayet Et
    Otomobilin ne kadar yerli olduğunu bilemem ama sizden daha fazla yerli olduğuna hiç şüphem yok
    Cevapla
  • Alper 3 yıl önce Şikayet Et
    olmadı olmadı Ahmet beyyyyyyyy
    Cevapla
  • Ertan 3 yıl önce Şikayet Et
    Reis partisindeki adamları görevden aldığında neden aldı iyi çalışıyordu gibi yorumlar yapılıyor ilk etapda ama sonra ortaya çıkıyor ki hepsini haklı yere görevden almakta.. Sana güveniyoruz Reisim
    Cevapla
  • Çapraz Atış 3 yıl önce Şikayet Et
    Keşke hafızalarda Başbakan olduğu dönemlerdeki mütavaziliği ile kalsaydı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle