Yerli otomobilde önemli gelişme! Son hali paylaşıldı

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nun (TOGG) yerli otomobilinin üretileceği fabrika inşaatında çalışmalar sürüyor. TOGG’nun sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, fabrika inşaatında şimdiye kadar 100 bin metreküp kazı yapıldığı, 9 bin 400 zemin güçlendirme kolonu üretildiği ve 46 bin ton çimento kullanıldığı belirtildi.

GİRİŞ 21.10.2020 11:32 GÜNCELLEME 21.10.2020 12:33
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin yüksek teknolojili ilk yerli otomobilinin üretileceği fabrikanın temeli, 18 Temmuz’da Bursa’nın Gemlik ilçesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla atılırken, çalışmalar hızla devam ediyor.

TOGG'un sosyal medya hesabında, inşaatın son halinden kısa görüntü yayınlanırken, ''Bugüne kadar 100 bin metreküp kazı ve 15 bin metreküp dolgu yapıldı. 9 bin 400 adet zemin güçlendirme kolonu üretildi. 46 bin ton çimento kullanıldı. Boya ve enerji binalarımızın temel güçlendirme çalışmaları tamamlandı. Gemlik’te çalışmalarımız hız kesmeden devam ediyor. Bizi izlemeye devam edin'' denildi.

 

Kaba inşaatın 12 ay sürmesi beklenen fabrikadaki çalışmaların, 2021 yılı itibarıyla bitirilmesi planlanıyor. Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından inşa edilen tesisin maliyeti, 22 milyar TL olacak.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından da yol, ıslah ve altyapı çalışması yapılacak alan; limana, serbest bölgeye ve tedarik sanayiye yakınlığıyla biliniyor. Yıllık 175 bin aracın üretileceği tesisin inşaatında 2 bin kişinin çalışacağı, 2032 yılına kadar da fabrikadaki üretimde 4 bin 323 kişinin istihdam edilmesi öngörülüyor.

BATARYA MODÜLÜ VE PAKETİ TÜRKİYE'DE ÜRETİLECEK

2018'de Türkiye Otomobil Girişim Gurubu tarafından yerli otomobil üretmek amacıyla kurulan TOGG, dünyanın önde gelen li-lon Batarya üreticisi Farasis ile iyi niyet anlaşması yaptı. Yapılan iyi niyet anlaşması ile yerli otomobillere batarya üretimi için harekete geçildi. Anlaşamaya göre bataryaların kimyası, hücresi, modülü ve paketleri 2021 başında otomotiv dışı sektörler içinde enerji sektöründe üretilecek.

Varılan anlaşmaya göre TOGG’un batarya modülü ve paketinin Türkiye’de üretileceği aktarılan açıklamada, iki şirketin, batarya hücresi tedarikinin yanında imzaladıkları kapsamlı niyet mektubu çerçevesinde, Türkiye ve çevresindeki ülkeler için enerji depolama çözümlerini bir ortak girişim şirketi çatısı altında sunarak iş birliğini genişleteceği ifade edildi.

HER YIL 175 BİN ADET

Gebze Bilişim Vadisinde bulunan AR-GE merkezine girerek, Daha önce Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın test ettiği modelin de bulunduğu 2 SUV model ve daha sonradan üretimi planlanan Sedan modeli yerinde görüntüledi. Dışarıdan bakıldığında yalın ve sade bir görünüme sahip, içerisinde ise ileri teknoloji donanımlarının bulunduğu nefes kesen araçların, 2022 yılında banttan ineceği belirtilirken, 5 faklı modelden her yıl 175 bin adet, 2030 yılı sonuna kadar ise 1 milyon yerli otomobilin üretilmesi hedefleniyor.

4 BİN 300 KİŞİ ÇALIŞACAK

İlk tanıtımı 21 Aralık 2019 da yapılan milli otomobilimizin Bursa Gemlik'te kurulan tesisi ise hızla ilerliyor. Tasarım, test merkezi, müşteri deneyim merkezi ve ailelerin teknolojiyi ile eğleneceği mobilite dönüşüm parkında bulunacağı tesislerinde hızla ilerlediği, bölgede zemin güçlendirme çalışmalarının devam ettiği öğrenildi. Şu anda toplamda 275 personelin görev yaptığı TOGG' de tesislerinde faaliyete girmesi ile toplam 4 bin 300 kişi çalışacağı öğrenildi.

YERLİ OTOMOBİLİN ÖZELLİKLERİ

TOGG alt yapısından, konum bazlı uygulamalara, diğer akıllı cihazlarla bağlantıdan, akıllı park uygulamalarına, üyelik bazlı ulaşım hizmetlerinden, otomobilin yazılımı ve kablosuz güncellemeye kadar yeni birçok hizmeti içerecek ve yaşamımızı kolaylaştıracak. Ayrıca modellerindeki dış tasarımda yer alan belirgin ve keskin hatlar, otomobilin sağlam ve güçlü karakterini yansıtacak.

Modern ve özgün tasarımın bulunduğu otomobillerde, Anadolu topraklarının köklü simgelerinden biri olan laleden esinlenmiş motiflerde yer alıyor. Tüm yolcuları kucaklayan dijital eğlence bilgi ekranı, hem bilgilerin kolaylıkla takibine, hem de yolcuya özel içeriğin görünürlüğünü sağlıyor.

KESİNTİSİZ SEYAHAT İMKANI

Ayrıca 300 veya 500 km menzil sağlayan pil ile en uygun olanı seçebilecek, uzun yolculukları dahi planlayabilecekseniz. Örnek vermek gerekirse yüzde yüz şarj ile yola çıkarak İstanbul'dan İzmir'de ki akrabalarınıza veya Ankara'dan Antalya'ya kesintisiz bir seyahat yapabilecekseniz.

100 KM'YE 4.8 SANİYEDE ÇIKACAK

Gelişimine öcülük edeceğimiz yaygın şarj alt yapısı sayesinde otomobilinizi hızlı şarj ile 30 dakikadan kısa sürede yüzde 80 pil doluluk seviyesine ulaşabilecekseniz. Otomobilin performansı ise mükemmel olacak 4.8 saniyede yüz kilometre hıza ulaşacak.

YORUMLAR 10
  • cetin 3 yıl önce Şikayet Et
    rahatsiz olanlar kolonlar toprağa dikili , size ne oluyor
    Cevapla
  • Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Tesla Cin deki devasa fabrikasini sifirdan insa ederek 15 ayda faaliyete sokabiliyor iken, insaat ulkesi olan Turkiye nasil oluyorda nispeten daha kucuk olan bu farikanin insaatini 18 ayda anca tamamlayacak ben anlamadim...
    Cevapla
  • cetin 3 yıl önce Şikayet Et
    cin mali adi ustunde
    Cevapla
  • Körfezli 3 yıl önce Şikayet Et
    Elinizi çabuk tutun.Almanlar çok hızlı ilerliyor.
    Cevapla
  • Doğan 3 yıl önce Şikayet Et
    Çabuk yapın yoksa böyle giderse ikinci el de hayal olacak Bizim için
    Cevapla
  • yer secimi 3 yıl önce Şikayet Et
    bu kadar büyük maliyet ve zaman kaybı olacaktı madem, niye illa gemlik diye tutturuldu? memleketin başka şehirleri mi yok. e istanbula ulaşıma yakın vs. yapılan raylı sistemlerle artık her yer yakınlaşıyor. ta çinden gelir birkaç günde.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle