Çin yapımı Tesla Avrupa’ya ihraç edilecek

ABD'li otomobil üreticisi Tesla, Çin’de imal edilen Model 3’ün Avrupa’ya ihraç edileceğini açıkladı. Bu açıklama firmanın Şanghay’daki dev fabrikası (gigafactory) için önemli bir dönüm noktası oldu.

Çin yapımı Tesla Avrupa’ya ihraç edilecek
Çin yapımı Tesla Avrupa’ya ihraç edilecek
GİRİŞ 20.10.2020 15:12 GÜNCELLEME 20.10.2020 15:21

İhraç edilen ilk parti sedan araçlar Şanghay’dan Perşembe günü yola çıkacak ve Kasım ayı sonunda Belçika’nın Zeebrugge Limanı’na vardıktan sonra aralarında Almanya, Fransa, İtalya, İspanya, Portekiz ve İsviçre’nin de bulunduğu Avrupa ülkelerinde satılacak.

 

''Çin'in güçlü endüstriyel zincir avantajlarını ve gelişmiş üretim seviyesini arkasına alan Çin yapımı Model 3'ün küresel rekabet gücü çok yüksek" ifadelerini kullanan Tesla’nın Şanghay’daki dev fabrikasının (Tesla Shanghai Gigafactory) İmalat ve Operasyon Müdürü Song Gang, açıklamalarının devamında ''Avrupa’ya ihracat, Çin yapımı Model 3 sedan araçlarının sahip olduğu kalitenin Avrupa pazarında kabul gördüğü anlamına geliyor'' dedi.

Üretim kapasitesi ilk aşama hedefine ulaştıktan sonra Tesla’nın, Avrupalı tüketicilere yüksek kaliteli ürünler sunarken Çinli tüketicilerin ihtiyaçlarını da karşılayabileceğini söyleyen Song, "Şanghay yapımı Tesla'nın ihracatı, Tesla'nın küresel büyüme planları açısından da önemli bir adım" diye ekledi.

 

Tesla'ya göre, hükümetlerin her düzeydeki desteğiyle üretim ve satışlar hızla düzelirken, firma Kovid-19’un olumsuz etkilerinin üstesinden gelmeyi başardı.

Song, Tesla'nın Çin'deki tasarım ve Ar-Ge ekibinin sürekli genişlemesiyle, Şanghay’daki dev fabrikanın Çinli tüketicilerin ihtiyaçlarına daha uygun otomobiller de üreteceğini söyledi.

Tesla, ABD dışındaki ilk fabrikasının temelini attıktan bir yıl sonra bu yılın başlarında Çin’de üretilen Model 3 sedan arabaların ilk partisini satışa sunmuştu.