İkinci el araç fiyatlarını sektörle ilgisi olmayanlar yükseltti

İkinci el oto sektöründeki son durum hakkında açıklamalarda bulunan Otomerkezi.net'in CEO'su Muhammed Ali Karakaş, sıfır araçtaki stok sıkıntısı, kur artışı, ÖTV'deki düzenleme gibi birçok etkenden çok, bireysel kullanıcıların araç alıp satma telaşına düştüğünü ve dolaylı olarak fiyat artışına sebep olduklarını dile getirdi.

GİRİŞ 12.10.2020 16:00 GÜNCELLEME 12.10.2020 16:00
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Otomerkezi.net CEO'su Muhammed Ali Karakaş, ikinci el oto pazarında yaşanan fiyat artışları ve pazar sirkülasyonu ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

 

Karakaş, "Karlı gibi görünen ikinci el oto pazarında asıl kazanan bireysel araç sahipleri oldu. Satışlar artmış gibi görünse de bu araçları alıp satan kişiler değişmiyor. Artık her iki kişiden biri yatırım amaçlı otomobil satın alıyor. 2020 otomobil alım satımını meslek olarak yapanlardan çok, sektörle ilgisi olmayan kişilerin para kazandığı ve fiyatları yükselttiği yıl oldu" dedi

Eylül ayında ikinci el online pazarı satışlarının, Ağustos ayına göre ortalama yüzde 15 düşmesindeki sebebin kur artışı ve kredi faiz oranlarındaki radikal yükseliş olduğunu dile getiren Karakaş, ikinci el araç fiyatlarının fahiş bir seviyeye gelmesinde bireysel satıcıların önemli payı olduğunu söyledi.

Karakaş, "Ertelenen talep, sıfırdaki stok problemi, kur artışı gibi hususlar fiyatların artışına elbette sebep oldu, fakat bir yerden sonra pazardaki hareketlilik ve ani fiyat yükselişleri, otomotiv dışı farklı sektörlerde çalışan insanların maalesef iştahını kabarttı kabarttı. Bugün satışlar geçen yıla göre yüksek gözükse de sanal bir artıştan bahsediyoruz. Araç alıp satanlar hep aynı kişiler. Artık her iki kişiden biri sadece yatırım amaçlı otomobil satın alıyor. Bu araç sahipleri fiyatları zaman içerisinde ciddi şekilde artırdı" ifadelerini kullandı.

 

Ali Karakaş, ikinci el oto ticaretiyle ilgisi olmayan vatandaşın elde ettiği kâr ile ilgili de örnekler paylaşarak, "Geçtiğimiz aylarda bireysel bir kullanıcı, aynı anda bayiden 100 adet araç aldı, bu araçları stokladı, kiralamadı, şirketi için kullanmadı, emtia olarak bekletti. Yaz ayının başında D segmenti sedan ya da kompakt bir SUV'dan 10 adet alan kullanıcılara şahit olduk. Bu şahısların birkaç ay sonra 10 aracın satışıyla elde ettiği kar marjı, bizlerin 50 kişilik istihdam yarattığı genel merkezimizde sattığımız 600 aracın kar marjına eşdeğer. 2020 büyük markalardan, galerilerden, otomobil alım satımını meslek olarak yapanlardan çok, sektörle ilgisi olmayan kişilerin para kazandığı ve fiyatları yükselttiği yıl oldu" dedi.

YORUMLAR 5
  • kenan 3 yıl önce Şikayet Et
    O fiyatlara alacak enayiler olmasa fiyat artarmıydı. Bizim ülkede enayi çok nasılsa
    Cevapla
  • sibel 3 yıl önce Şikayet Et
    yakında azeri gümrügü gibi olacak bizim gümrükte, imar affı nasıl çıktı kaçak 4 kat bi anda nasıl kat mülkiyetli krediye uygun oldu nasıl yüzde 18 8 10 ve 1 olan kdv ler düşürüldü veya sıfırlandı geçici zaman içinde olsa bu kanunlar uygulandı yurtdışındaki vatandaşlara arabalarını Türkiyede satmaları için belirli süreliğine kanun çıkacak SABREDİN vurguncular ve kalpazancılar beklesin siber polis yakında tek tek oto develüasyonunu yapanları enseleyecek ayakçı galericiler işte o zaman açık oto pazarlarında arabaları satmak için pazar pazar dolaşıp satış yapamayınca aldıkları fiyata dahi satamayacaklar
    Cevapla
  • Umut 3 yıl önce Şikayet Et
    Napacaktı arabasını satmak isteyen hayrına mı verecekti ,sıfırı neyse ona bakıp yaşına göre eder belirleyecek .
    Cevapla
  • pdr 3 yıl önce Şikayet Et
    hani bu duruma bir el atilacakti yazıktır günahtır. böyle saçmalık olur mu B sınıfı en kötü araç 200 bin olmuş
    Cevapla
  • koca yusuf 3 yıl önce Şikayet Et
    abartmayalım. egea sedan 120 bin.
    Cevapla