Dolu uyarısı! Araç sahipleri dikkat

İstanbul’da 29 Eylül tarihinde yaşanan dolu afeti, kısa sürede arkasında yine binlerce hasarlı otomobil bırakmıştı. Araçlarda yaklaşık 500 milyon TL hasar olduğu belirtilmişti. Uzmanlar, Perşembe ve Cuma günü, İstanbul'da dolunun etkili olabileceğini söyledi.

GİRİŞ 06.10.2020 16:27 GÜNCELLEME 06.10.2020 16:27

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Meteoroloji Laboratuvarı Başkanı Adil Tek, "Önceki yağışlara baktığımızda Ümraniye, Çamlıca çevresinde kuvvetli olmuştu. Aslında buranın biraz topografik yapısından da kaynaklanıyor. Çamlıca'nın İstanbul'un en yüksek noktalarından biri olması.

Yaklaşık 250 metre civarında. Denizden gelen akımların direkt atmosferin yukarısına doğru daha hızlı taşınmasına sebebiyet veriyor. O yüzden evet o bölgelerdeki vatandaşların biraz daha dikkatli olmalarında fayda var" dedi.

 

İstanbul'da özellikle Çamlıca ve çevresindeki ilçelerde dolu yağışı, Perşembe ve Cuma günü daha etkili olabilir. 

İstanbul'da 29 Eylül tarihinde bazı ilçelerde etkili olan dolu yağışı nedeniyle 30 bin otomobilde yaklaşık 500 milyon TL hasar oluştu. Araç sahipleri otomobillerindeki hasarları tamir ettirmek için oto sanayi sitelerine akın etmişti.

 

DOLU HASARINI KASKO KARŞILAR MI?

Dolu yağışından kaynaklı olarak aracınızın hasarını zorunlu trafik sigortası karşılamıyor. Ancak doğal afet teminatının yer aldığı bir kasko poliçeniz varsa kaskonuz hasarınızı karşılıyor. Aracınızı bu hasarı almaktan kurtarmak içinse öncelikle yağışın beklendiği günlerde kesinlikle kapalı otoparkları tercih etmelisiniz.