Araçlarını sürücüsüz test edecek

Amazon'un Haziran ayında satın aldığı ABD merkezli otonom araç girişimi Zoox, Kaliforniya eyaletinden geliştirdiği teknolojiyi sürücü olmadan test etme izni aldı. İzin kapsamında, Zoox'un otonom araçlarında test esnasında herhangi bir sürücü bulunmayacak

Araçlarını sürücüsüz test edecek
Araçlarını sürücüsüz test edecek
GİRİŞ 19.09.2020 10:09 GÜNCELLEME 19.09.2020 10:09

ABD merkezli sürücüsüz araç (otonom) girişimi Zoox, geliştirdiği teknolojiyi sürücü olmadan test etme izni aldığını duyurdu.

Kaliforniya eyaletinden verilen izin kapsamında, Zoox'un otonom araçlarında test esnasında herhangi bir sürücü bulunmayacak.

Haziran ayında Amazon tarafından satın alınan Zoox haricinde, Kaliforniya'da Google'in sahibi olduğu Waymo ile Çin merkezli AutoX ve Nuro gibi girişimler de otonom araçlarını sürücü olmadan test ediyor.

Zoox'un Amazon'a satış fiyatı resmi olarak açıklanmasa da, şirkete yakın kaynaklar söz konusu tutarın 1 milyar dolar seviyesinde olduğunu kaydediyor.

Otonom araç teknolojilerindeki rekabette agresif bir politika izleyen Amazon, bir başka otonom araç girişimi Aurora'ya 530 milyon dolarlık yatırım yapmıştı.