İkinci el araç fiyatlarında baş döndüren artış!

ÖTV oranlarının değişmesinin ardından ikinci el araç fiyatları tekrar yükselişe geçti. Fiyatları gören bir vatandaş, 2 aydır araç baktığını belirterek, “Fiyatlar yüksek, başımız döndü” dedi.

GİRİŞ 06.09.2020 14:50 GÜNCELLEME 06.09.2020 14:50
Bu Habere 92 Yorum Yapılmış

Resmi Gazete'de yayınlanan düzenlemeyle ÖTV'de yeni oranlar yürürlüğe girdi. Cari açığa olumsuz etki eden otomobil ithalatının azaltılması, yerli üreticinin desteklenmesi için ÖTV oranı artırıldı. Yapılan ÖTV zammı, ikinci el araç fiyatlarına da yansıdı. Vatandaşlar ikinci el arabalara yönelirken, ikinci el pazarında fiyatlar yükseldi.

Bursa'da her pazar günü kapılarını açan 2. el oto pazarı bugün yine erken saatlerde doldu taştı. İkinci el araçlarını satmak isteyen vatandaşlar ile yeni araç alacakların bir araya geldiği oto pazarında adım atacak yer kalmadı.

Günün erken saatlerinde 2. el araç almak için pazarı adım adım gezen vatandaşlar, bekledikleri fiyatları göremeyince şaşırdı. Geçen hafta sonu gelen ÖTV zammının ardından ikinci el oto fiyatlarının da artmasıyla vatandaşlar otomobil alamadan sadece bakmakla yetindi.

"Fiyatlar yüksek, başımız döndü"

2 aydır araç baktığını ancak fiyatlardan başı döndüğünü belirten bir vatandaş, ''Fiyatlar yüksek, başımız döndü. 40-45 bin liralık araç bakıyorduk ama hepsi 50-55 bine çıkmış.

ÖTV zammından sonra tekrar fiyatlar artmış. Fiyatlar hiç azalmıyor. Millet bedavadan geziniyor. 2 aydır araç bakıyorum ama fiyatlar hep yüksek. Ben 92 model aracımı 16 bin liraya baktım, şu an o araba 25 bin lira yazmışlar'' diye konuştu.

 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 92
  • Gökhan 3 yıl önce Şikayet Et
    Araba fiyatlarının çıkması kendi kendimize ettiğimiz bir şey adam 10 binlik arabasını 16 ya satıyor 30 binlik araba 50 bin oldu diye isyan ediyor.Herkes istiyor ki pahalı satayım ucuz alayım..Bir şey olmaz ne kadar artarsa atsın abartıldığı gibi değil satışlar iyi oto ekpertizlerinin önü kalabalık.Siz de bakın görürsünüz.
    Cevapla
  • TSK 3 yıl önce Şikayet Et
    2012/2013 suv yaz başlarında 120/130 bindi, kışa doğru ucuzlarsa alırım diye bekledim. Önce aniden 150 bini gördü. Bayramda aynı araçlar 180bin oldu. ötv ardından 210bine çıktı. Göya bekleyip kar edecektim. Daha ucuza alacaktım. Hayeldi, hayel kalacak
    Cevapla
  • Ayse sahin 3 yıl önce Şikayet Et
    İyi alt gelir araba almasın toplu tasımada korana dan birbirine gırsin yazık millete
    Cevapla
  • Real Mardinli 3 yıl önce Şikayet Et
    Almayın ey millet almayın da ellerinde patlasın bu fırsatçıların teneke parçasına bu kadar para vermeyin yazıktır günahtır sen almazsan ben almazsam ne yapacaklar tenekelerini dürüm yapıp yerler artık
    Cevapla
  • vah vah vah 3 yıl önce Şikayet Et
    ne hale geldik yazık 50 bin liralık arabayı 150 bine çıkardılar devlet neden dur demiyor çözüm mü bulamıyorlar vatandaşı düşünün biraz dahada alt gelirliler araba alamaz
    Cevapla
  • Aaaaaaaa 3 yıl önce Şikayet Et
    Devlet bir arabaya 2-3 arabalık vergi alıyor. Son vergilerden önce araba alan aldı. Yazık ya millete. Korona zamanında hele, millet bir araba alıp toplu taşımadan kaçmaya çalışacak, ama ne mümkün . Çocuklu aileler var, yaşlısı olanlar var, Allah yardım etsin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle