32 araç çalıp motor ve şase numaralarını değiştirdiler

Antalya Alanya'da polis iki şüphelinin İstanbul ve Kocaeli illerinden çaldıkları 32 aracı piyasaya süreceklerine yönelik ihbar sonrası harekete geçti. Yapılan operasyonda şahıslar gözaltına alınırken motor ve şase numaraları değiştirilen araçların ise eski haline çevrilerek asıl sahiplerine teslim edileceği öğrenildi.

32 araç çalıp motor ve şase numaralarını değiştirdiler
32 araç çalıp motor ve şase numaralarını değiştirdiler
GİRİŞ 04.09.2020 09:39 GÜNCELLEME 04.09.2020 09:44

Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Grup Amirliği ekipleri, ''nitelikli dolandırıcılık'' ve ''resmi belgede sahtecilik'' suçları kapsamında yapmış olduğu çalışmaları sürdürdü.

 

Ekipler çalışmalarda Ö.O.G. ve M.B. isimli şüphelilerin İstanbul ve Kocaeli illerinden çaldıkları 32 araca ’change’ (motor ve şase numarasını değiştirmek) işlemi yaptıktan sonra Alanya ile birçok ilde piyasaya süreceklerini belirledi.

Bunun üzerine harekete geçerek teknik ve fiziki takibi sürdüren ekipler, 2 şüphelinin Alanya’da gizlendiği adrese baskın düzenledi.

 

Çalınan 32 araç asıl sahiplerine teslim edilecek.

32 ARAÇ ELE GEÇİRİLDİ

Baskında Ö.O.G. ve M.B. gözaltına alınırken, şüphelilerin ''change'' işlemi yaptığı 32 araç çoğunluğu Alanya olmak üzere farklı illerde ele geçirdi. Polis merkezindeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Ö.O.G. ve M.B., sulh ceza hakimliğince tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Diğer yandan ''change'' işlemi yapılan araçlar, eski haline çevrildikten sonra asıl sahipleri teslim edileceği belirtildi.