Aşırı hıza karşı saç kurutma makinesı

İsveç’te evinin yakınlarında sürekli hız yapan sürücülerden bıkan yaşlı adam, ilginç bir yönteme başvurdu.

Aşırı hıza karşı saç kurutma makinesı
Aşırı hıza karşı saç kurutma makinesı
GİRİŞ 03.09.2020 18:51 GÜNCELLEME 03.09.2020 18:51

İsveç’in Stora Mellösa kasabasında yaşayan Ulf Schwerin (70), kasaba kilisesinin yakınından geçen Göksholmsvägen yolunda hız yapan sürücülere karşı sosyal medyada gördüğü bir yöntemle karşı koyuyor. Yoldan geçen araçlara üzerine giydiği sarı yelekle saç kurutma makinası tutan Schwerin, sonuçtan memnun olduğunu belirtti. Schwerin’e göre sürücülerin yüzde 70’i onu görünce frene basıyor.

Bulunduğu bölgede trafik işaretlerini yetersiz bulduğunu belirten yaşlı adam, konu ile ilgili olarak daha önce İsveç Ulaşım Yönetimi, polis ve basına çeşitli başvurularda bulunmuş. Ancak başvurularının cevapsız kaldığı kanaatine ulaşan Schwerin soruna kendi yolu ile çözüm bulmayı seçmiş.

İLHAM KAYNAĞI İNGİLTERE

Schwerin’in trafiği yavaşlatmak için kullandığı yöntemin esinti kaynağı ise sosyal medya. Facebook’ta yapılan bir paylaşımda, İngiltere’de sürücülere saç kurutma makinesini tutan bir kadının videosunu gördükten sonra bu yöntemi kendisi de denemeye karar vermiş.

Hız yapan sürücülere karşı kendi başına karşı duran Schwerin, hem olumlu hem de olumsuz tepkilerin geldiğini belirtiyor. Yerel Facebook gruplarında Schwerin’in uyguladığı yöntemin yasal olup olmadığı tartışılırken, bölgenin polis şefi kanuna aykırı bir durum göremediğini belirtiyor. Polis şefi, Schwerin'in yoldan geçen araçları durdurup, ceza yazmaya kalkmadığı sürece bir sorun olmadığını söylüyor.