Parasını ödediği lüks cipe şok eden ÖTV farkı: 55 bin TL daha istediler

Bursa’da akıllara durgunluk veren bir olay yaşandı. Otomotiv bayisi, sıfır cip almak için 276 bin lira ödeme yapan bir müşteriden, üç gün sonra ÖTV zammını gerekçe göstererek 55 bin lira daha istedi. Bütün işlemleri yaparak parayı da ödediğini iddia eden vatandaş, “Ödememi yapmama rağmen aracımı vermiyorlar. Gerekçe olarak da ÖTV zammını gösteriyorlar” dedi.

Parasını ödediği lüks cipe şok eden ÖTV farkı: 55 bin TL daha istediler
Parasını ödediği lüks cipe şok eden ÖTV farkı: 55 bin TL daha istediler
GİRİŞ 02.09.2020 11:24 GÜNCELLEME 02.09.2020 17:25
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Bursa’da ikamet eden Ferhat Yıldız isimli kişi, bir süre sıfır otomobil almak için para biriktirdi. Gerekli parayı topladıktan sonra sıfır otomobil almak için bayiye giden Yıldız, gerekli işlemleri yaptı. Toplam araç parasından eksik olan 60 bin lirayı da ayın 25’inde kredi çekip yatırdıktan sonra, ayın 28’inde bütün ödemeyi yapmış oldu.

 

PARASINI ÖDEDİĞİ ARACINI ALMAK İÇİN GİTTİĞİ BAYİDE ŞOK YAŞADI

Arabayı almak için işlemleri yapıp aracına kavuşacağı günü sabırsızlıkla beklerken, sıfır otomobillerin ÖTV oranları değişti. Ödemeyi yaptığı için bu ÖTV değişikliğinin kendisini etkilemeyeceğini düşünen Yıldız, üç gün sonra aracını alacağı hayaliyle gittiği bayide şok yaşadı.

 

55 BİN TL DAHA İSTEDİLER

İddiaya göre, ÖTV değişikliğinin ardından ödemesini yaptığı araç için 55 bin lira daha ücret istendi. Ancak ÖTV zammından önce yeni alacağı sıfır aracın tüm ödemesini yaptığını belirterek, yeni yapılacak olan 55 bin lira ödemeyi kabul etmeyen Yıldız, şikayetçi olacağını belirtti.

"CUMA GÜNÜ PARANIN TAMAMINI ÖDEDİK''

ÖTV zammından önce işlemlerin yapıldığını, ancak ÖTV zammını gerekçe göstererek tekrar para istendiğini iddia eden Ferhat Yıldız, ''Ayın 25’i geçtiğimiz Salı günü aracı almak için bayiye geldik. Bayinin içerisindeki bir özel bankadan faizsiz 12 ay kredi kullanarak 60 bin lira çektik. Daha sonra Cuma günü paranın tamamını ödedik. Pazartesi günü ise, içerideki arkadaşlar, ÖTV’ye zam geldi, biz bu fiyata araba veremeyiz diyerek 55 bin lira daha para istediler. Sabah saatlerinde biraz görüştük.

Daha sonra akşam saatlerinde aradılar ve ÖTV farkının 30 binini biz verelim, siz de 20 bin lira verin diye teklif ettiler. Biz de ihtar çektik. Çıkmamış bir kanundan fark istiyorlar. Ödememi 28’inde yapmama rağmen aracımı vermiyorlar. Gerekçe olarak da ÖTV zammını gösteriyorlar. Gerekli hukukî işlemlere başladım zaten ihtarname de çektim. İnsanların bu kadar sömürülmesi doğru bir şey değil" diye konuştu.

"ARABANIN TÜM ÖDEMESİNİ YAPTIM''

Çektiği kredinin taksidinin yaklaştığını, ancak ortada bir araba olmadığını belirten Yıldız, "55 bin lirayı alıp ceplerine koyacaklar. Arabayı bize 276 bine sattılar, ben arabayı almadığım zaman başkasına 55 bin liraya satacaklar. Ayın 25’inde çektiğim kredi ile birlikte arabanın tüm ödemesini yaptım. Şu an 6 gün geçti, ayın 25’inde kredinin ilk taksidini ödeyeceğim, ancak ortada bir araba yok. Boşuna kredi çekmiş gibi oldum" dedi.

Öte yandan, kendilerine telefonla ulaştığımız bayi yetkilileri, bu konuda herhangi bir açıklama yapmayacaklarını söylediler.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 7
  • Başkan 3 yıl önce Şikayet Et
    Kredi çektiysen zaten aracın plakası vs her şey bellidir.Senden para isteyemezler.Ama plaka takılmadıysa senden o parayı alırlar.Firmalar her zaman gelecek olan ÖTV veya zammı araca yansıtırlar.Bunuda aracı satarken alan kişiye söylerler.Bundan dolayı hiç bir zaman araç kişinin üzerine geçmeden paranın tamamını ödememek lazım.Cüzzi bir kapora verilebilir.
    Cevapla
  • Bey 3 yıl önce Şikayet Et
    Ötv düşse iade vereceklermiydi acaba
    Cevapla
  • Mülahim 3 yıl önce Şikayet Et
    Firma 55 bin Lira ötv vergi farkını kendi mi ödeyecek? 55 bin Lira ötv vergisi devletin kasasına girecek firmanın kendi şahsi kasasına değil. Hakkın varsa mahkemede arabilirsin kardeşim. Devlete gücün yetiyorsa tabiki...
    Cevapla
  • Alp 3 yıl önce Şikayet Et
    Az biraz şu beyni çalıştır bayii üç karar peşinde eğer senin söylediğin gibi ise bahsi geçen bayii kerizmi ki teklifte bulunup 30 bin tl yi cebinden ödeyecek.
    Cevapla
  • vatandas 3 yıl önce Şikayet Et
    nato kafa nato mermer
    Cevapla
  • saral 3 yıl önce Şikayet Et
    Mevzu bayinin çakallığı,,
    Cevapla
  • Aaa 3 yıl önce Şikayet Et
    Adam ödemeyi yaptım diyor. Yani bayii hava parası istiyor anlamıyor musun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle