İkinci el araçlarda talep de fiyat da arttı

İkinci el otomobillere talep de fiyat artışı da durmuyor. Temmuz ayında fiyatlarda yüzde 7,5 artış yaşanırken, yılbaşından bu yana fiyat değişimi yüzde 30'u geçti. Şu an ikinci elde satılan araçların yarısı 100 bin liranın üzerinde.

GİRİŞ 14.08.2020 17:33 GÜNCELLEME 14.08.2020 17:35
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

İkinci el araç piyasasında hareketlilik sürüyor. Salgınla birlikte üretimin sekteye uğraması sıfır araç stokunu azalttı.

Bununla birlikte döviz kurlarında yaşanan artış ve kamu bankalarının kredi kampanyaları fiyat artışını beraberinde getirdi.

Bir analiz şirketinin pazar raporuna göre, temmuz ayında ikinci el otomobillerin fiyatı yüzde 7,5 oranında artarken, yılbaşından bu yana yaşanan fiyat artışı yüzde 35'e ulaştı.

Raporda, fiyat artış trendinin biraz yavaşlaması ancak devam etmesinin beklendiği bildirildi.

İLK YARIDA 4 MİLYON ADET İKİNCİ EL ARAÇ SATILDI

Vatandaş ikinci elde en çok 5-10 yaş arasını tercih etti. Alınan araçların yüzde 24'ü 1-4 yaş aralığında. Yüzde 52'si 5-10 yaş araçlardan, yüzde 24'ü de 11 ve üzerindeki yaş aralığındaki araçlardan oluştu.

İnternet üzerinden ilana çıkan araçların yüzde 65'i kendisine alıcı bulurken, satışlarda binek araçların payı yüzde 84, hafif ticarinin payı yüzde 16 olarak belirlendi.

Şu an satılık araçların yüzde 44'ü yani yarıya yakını için 100 bin liranın üzerinde bir fiyat isteniyor. Buna rağmen yıl sonuna kadar satışların 8 milyonu bulması ve fiyat artışının da sürmesi bekleniyor.

 

 

KAYNAK: NTV
YORUMLAR 9
  • Ayarcı 3 yıl önce Şikayet Et
    Sıfır otomobil yılbaşında n beri %35-40 arttı...seksen binlik egea bile yuzyirbin oldu ... ikinci el artması normal... herkes fırsatçı lik peşinde.3-4 aya sıfır otomobil gün veriyor lar...
    Cevapla
  • mudur 3 yıl önce Şikayet Et
    belli zaten kardes bankalarin karlari gecen seneye nazaran %100 artmis
    Cevapla
  • Kenan Eldemir. 3 yıl önce Şikayet Et
    Ülkede kriz var hemi,millet acından ölüyor hemi,vay be krize bak.Millette paranın bolluğuna bak,Krediymiş şuymuş buymuş bilmem,ödeyebiliyorki alıyor birde pahalı olduğunu bilerek alıyor. ÜLKE ELDEN GİDİYAH....Lafım bunu söyleyenedir.....
    Cevapla
  • Karamuk calisi 3 yıl önce Şikayet Et
    bu ülkede kimse açlıktan bahsedemez
    Cevapla
  • İkra 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah rızası için araç almayalım. Bu simatikliga ve aymazliga dur diyelim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle