Araç muayene süreleri uzatıldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına yönelik tedbirler kapsamında araç muayene süresinin 30 Eylül’e kadar uzatıldığını bildirdi.

GİRİŞ 12.08.2020 14:17 GÜNCELLEME 17.08.2020 15:08
Bu Habere 148 Yorum Yapılmış

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, normalleşme süreci sonrasında araçlarını muayeneye götüren vatandaşların, muayene istasyonlarında yoğunluk oluşturmalarının önüne geçilmesi ve virüsün vatandaşlara olası etkisinin en aza indirilmesi amacıyla muayene süresinin uzatılması kararı alındı.

Bu kapsamda, muayene süresi 3 Nisan-3 Temmuz tarihlerinde sona eren ve 17 Ağustos'a kadar muayenesi yaptırılamayan araçlar için söz konusu süre 30 Eylül'e kadar uzatıldı.

GECİKME ÜCRETİ ALINMAYACAK

Karar gereğince vatandaşların hakları korunacak ve araç muayene sürelerini uzatanlardan yüzde 5'lik gecikme ücreti alınmayacak. Ayrıca, bu dönemde 420 bin aracın muayene edilmesi bekleniyor.

 

 

YORUMLAR 148
  • nffhm 3 yıl önce Şikayet Et
    5 yıl olsun kardeşim muayene
    Cevapla
  • otokolik 3 yıl önce Şikayet Et
    karayolları muayene yaparken fiyat 10 tl idi,şimdi 450 tl,özelleştirme yaramıyor bu ülkeye.
    Cevapla
  • otokolik 3 yıl önce Şikayet Et
    yıla göre değil km ye göre yapılmalı ör:her 30 bin kmde bir.
    Cevapla
  • Duran 3 yıl önce Şikayet Et
    Araç muayene 2 yılda bir yerine 4 yılda bir muayene olsun bu fiyat aşağı düşmesi gerekir.sayin cuhurbaskanimiz bu konuya el atmalarını soygun düzenini duzeltmelerini bir vatandaş ve sürücü olarak bekliyorum.saygilarimla
    Cevapla
  • Hakikat 3 yıl önce Şikayet Et
    Süre değil fiyat ayarlaması istiyoruz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle