Cadillac tamamen elektrikli ilk aracı 'i tanıttı

Lüks otomobil üreticisi dünya devi Cadillac, tamamen elektrik motoruna sahip olan ilk aracı SUV modeli Lyriq'i resmen tanıttı. Fütüristik tasarıma sahip bir SUV modeli olarak karşımıza çıkan Lyriq, çok konuşulacağa benziyor.

GİRİŞ 09.08.2020 10:23 GÜNCELLEME 09.08.2020 14:22
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Elektrikli otomobil pazarı her geçen gün büyümeye devam derken, birçok üretici kendi modelleri üzerinde çalışmaya devam ediyor.

 

Lüks otomobil üreticisi Cadillac, bir SUV modeli olarak karşımıza çıkan tamamen elektrikli ilk otomobili Lyriq'in örtüsünü kaldırdı.

 

Dış tasarımı kadar iç tasarımıda beğenilen araç, tam dolu batarya ile yaklaşık 500 kilometre yol kat edebiliyor. Cadillac Lyriq 2022'nin başında yollarda görünmeye başlayacak.

Alçak tavan çizgisi ve siyah kristal ızgara tasarımı ile dikkat çene Lyriq'in motoru ve performansına dair herhangi bir bilgi paylaşılmadı. Ancak otomobilde  yeni bir ultium batarya kullanıldığı söyleniyor.

500 KM MENZİL

Cadillac Lyriq'in bataryası, 100 kWh enerji üretiminin yanı sıra 150 kW'nin üzerinde hızlı şarj desteği sunuyor. Otomobil tam dolu şarj ise 500 kilometreye kadar yol alabiliyor.

33 İNÇLİK DEV EKRAN

Elektrikli otomobillerde yer alan LED ekranlar da oldukça önemli hale geldi. Tesla ve Audi e-Tron gibi araçlarda işleri bir hayli kolaylaştıran bu ekrandan Cadillac Lyriq modelinde de karşımıza çıkıyor.

Otomobilde tam 33 inç büyüklüğünde bir LED ekran bulunuyor. Bu ekranların diğer araçlardakilerden bir hayli büyük olduğunu söylemeliyiz.

Cadillac, tüm bunlara ek olarak elektrik motorlu SUV modelinde 19 hoparlöre sahip olan AKG Studio ses sistemi tercih ediyor.

Cadillac Lyriq, 2021 sonu veya 2022 başında yollara inmeyi planlıyor.

YORUMLAR 2
  • gariban 3 yıl önce Şikayet Et
    alacak mısın?
    Cevapla
  • CEMİL 3 yıl önce Şikayet Et
    Fiyatı ne kadar ?
    Cevapla