Renault Toros'a yaptığı yazılımla Tesla’ya rakip oldu

Osmaniye’de yaşayan 19 yaşındaki üniversite öğrencisi genç, yaptığı yazılımla 1999 model Renault Toros marka otomobile sesli komutla otomobili çalıştırma, kapatma, ışıkları yakma gibi özellikler ekledi.

GİRİŞ 08.08.2020 15:49 GÜNCELLEME 17.08.2020 15:13
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

Osmaniye merkez Kesmeburun köyünde yaşayan Manisa Celal Bayar Üniversitesi Yazılım Mühendisliği 2’nci sınıf öğrencisi Ali Pampallı, cep harçlıklarından biriktirerek satın aldığı elektronik parçalarla yazılım yapıp 1999 model Renault Toros marka otomobile entegre etti.

 

Cep telefonuna yaptığı program ile sesli komut vererek otomobili anahtarsız şeklide “otomobili çalıştır” komutuyla kendiliğinden çalıştırıyor, yine sesli komutlarla kapatıyor, ışıkları açıyor ve korna çalıyor.

Bu durumu görenler ise şaşkınlığını gizleyemiyor. Amacının ileride insansız otomobilleri yapmak olduğunu belirten genç Ali Pampallı, “İmkan verildiği takdirde hem kendimi hem bu yazılımı geliştirebilirim.

 

Kısa bir zaman içerisinde ek özellikler yapacağım. Şerit takip sistemi sayesinde kendiliğinden giden, vites değiştirip vites yükseltip düşüren özellikleri de ekleyebilirim” şeklinde konuştu.

YORUMLAR 30
  • ALİ YILDIZ 3 yıl önce Şikayet Et
    Devletimiz bu gençleri özel olarak eğitmeli Ülke ekonomosine katkı sağlamaları kendilerini geliştirmeleri adına. Tebrik Ediyorum arkadasımızı Ülke olarak arkasındayız.
    Cevapla
  • bahri 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah Aşkına. inşallah dahada geliştirir
    Cevapla
  • Fatih 3 yıl önce Şikayet Et
    Togg alsınlar hemen anlaşılan bu işlere meyilli orda yetişsin iş yapsın
    Cevapla
  • Faith 3 yıl önce Şikayet Et
    Yillarca gencleri sanat ozgurluk diye put perest yetistdirdiler aferin yeni nesil imanli ve caliskan olucak insallah
    Cevapla
  • Ayarcı 3 yıl önce Şikayet Et
    Önemli olan azim etmek.ilgi alaka göstermiş.ve başarmış.19-20 yaşlarda kaç genç kafayı bu işlerle meşgul ediyor.ben gencin başarısını tebrik ediyorum.selcuk bayraktar İHA yaptığın da herkes dalga geçiyorlar di.simdi helal olsun polisin ve askerimizin hizmet inde onlarca İHA var...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle