İkinci el araçlara tepki! Sıfır otomobilden daha yüksek fiyata satılıyor

İkinci el otomobil fiyatlarındaki artışı değerlendiren Toyota Aksoy Plaza Satış Müdürü Alper Onay, “Sıfır araç olmamasından dolayı ikinci el otomobil fiyatlarındaki artış fırsatçılığa dönüştü” dedi.

GİRİŞ 06.08.2020 17:30 GÜNCELLEME 06.08.2020 17:30
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

İkinci el otomobillerin şu an sıfır araçtan daha pahalı fiyatlara satıldığını söyleyen Toyota Aksoy Plaza Satış Müdürü Alper Onay, ''İkinci el otomobil piyasasında tamamen gereksiz bir fiyat artışı oldu. Biraz fırsatçılık da denilebilir bu duruma çünkü sıfır araçların olmamasından kaynaklı, ikinci el araçların fiyatları çok yüksek şekilde arttı.

 

Hatta 2018 model bir araç sıfır fiyatının üzerinde gereksiz bir fiyata şu an satılıyor. Bu durumu biz kesinlikle doğru bulmuyoruz. Vatandaşlar da bu konudan dolayı çok şikayetçi ve ikinci el araç fiyatlarının çok arttığını söylüyorlar. İnsanların alım gücü bu konuda düştü ama araçlarını satanlar yine aynı şekilde yüksek fiyatlardan satmaya devam ediyorlar.

Şu an üretim bizde ve diğer markalarda biraz daha kısıtlı. Fabrikalar hemen hemen yarım kapasite ile üretim yapıyor ve bu yüzden biz de satışlarımızı ilerideki aylara yayarak devam ediyoruz''

 

Sıfır araç alacak vatandaşların sıraya yazılmasını tavsiye eden Alper Onay, sözlerine şu şekilde devam etti:

''Geriden takip eden satışlarımız var bizim. Haziran döneminde satmış olduğumuz araçları şu an Ağustos ayında teslim ediyoruz. Ağustos ayında satmış olduğumuz araçları da Eylül - Ekim ayı gibi teslim etmeyi planlıyoruz. Şu anda kampanyalarımız çok güzel ve fiyatlarımız uygun. Toyota gibi bir markada fiyat politikası çok iyi.

Araba alacak herkesin şimdiden sıraya yazılmasını tavsiye ediyorum. Gerek fiyatlar gerekse de araç bulunurluğundan dolayı biz de memnunuz, vatandaşlarımız da memnunlar. Fabrikaların üretimi tam kapasite ile çalışmaya başladığı zaman, araç sayısı artacak.

Fiyat politikamız iyi olduğu için yine sıfır araçlara yönelecek vatandaşlarımız. İkinci el piyasasında da fiyatlar düşeceği için vatandaşlar daha uygun fiyatlara ikinci el araç da alabilecekler.''

YORUMLAR 9
  • haydar 3 yıl önce Şikayet Et
    altin döviz artarken araca para bağla 3 ay arac bekle zamlardan etkilen arada döviz alsin başını gitsin hersey artarken ikinci el niye artıyor diye konuş. komik geliyor. ne yapalim zararına mi satalım. 180 bin lira bağladım 2 ay oldu altın alsam 30 bin getiri vardi .aracida daha almdik satici falan da degilim ama su piyasada hersey normal mis gibi agzini acan ikinci el arac diyor. kimse 200 bin lik evlerin 350 bin 400 bin ettihinden bahsetmiyor. birileri bu durumda emlak zamminada el atmasi gerekir..
    Cevapla
  • firtina 3 yıl önce Şikayet Et
    temmuz ayinda dusuk faiz acilaninca bir gunde 7bin lira artirdiniz. siz boyle yaparsaniz ikinci elde artıyor
    Cevapla
  • Sahipkıran 3 yıl önce Şikayet Et
    Haklısın, hatta fırsatçılık yapan ilk firma desek yanlış olmaz. Yaman hırsız ev sahibini bastırır...
    Cevapla
  • Başkan 3 yıl önce Şikayet Et
    Sizler keyfe keder zam yaparken fırsatçılık olmuyor.Devlet sizi neden düşük faiz kampanyasından çıkarttı acaba
    Cevapla
  • mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    film izlemeyin çalışın. para kazanın bedava kimse para vermez. imf bile ülkemizi ele geçiriyordu. ondan sonra osmanlı borçları diye boş konusursunuz. ecevit zamanında ülkrmize nasıl yönettiklerini unuttunuz galiba. üretmezseniz ülkeniz elinizden gider. benden söylemesi.
    Cevapla
  • emekli memur 3 yıl önce Şikayet Et
    ağustos ayında tüm modellerde 10 bin tl zam yaptılar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle