Toyota Yaris Türkiye için tarih verdi

Toyota'nın, B segment modeli Yaris’in Türkiye pazarına giriş tarihi belli oldu. Yapılan açıklamaya göre, yeni Yaris, Kasım ayında Türkiye’de satışa sunulacak. Yeni Yaris'in Türkiye'de 1.5 litrelik hibrit motor ile satışa sunulacağı bildirildi.

Toyota Yaris Türkiye için tarih verdi
Toyota Yaris Türkiye için tarih verdi
GİRİŞ 02.08.2020 09:46 GÜNCELLEME 02.08.2020 16:37
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Japon otomotiv üreticisi Toyota, ürün gamındaki en küçük otomobili Yaris'in yeni versiyonunu Türkiye'de satışa sunmak için tarih verdi.

 

Şirketten yapılan açıklamada, Yaris'in dördüncü versiyonu Kasım ayında Türkiye'de satışa sunulacak.

Toyota Yaris

DÖRDÜNCÜ NESLİ ORTAYA ÇIKTI

 

Markanın Corolla modelinde de kullanılan 'TNGA' mimarisi üzerinde geliştirilen yeni Yaris'in, bu sayede daha alçak ağırlık merkezine ve daha iyi gövde dayanımına sahip olduğu kaydedildi.

Yaris’in nesil değişimi ile birlikte uzunluğunun 5 mm azaldığı, dingil mesafesinin ise 50 mm uzatıldığı bildiriliyor. Aracın yüksekliğinde ise 40 mm azalma yaşandığı açıklanıyor. daha

Yaris’te Toyota’nın dördüncü nesil hibrit güç ünitesine de yer verildiği belirtildi. Yeni nesil hibrit motorun, daha düşük yakıt tüketimi ve daha düşük emisyon sağladığı da verilen bilgiler arasında.

Yaris'in kaputunun altında yer alan 1.5 litrelik üç silindirli benzinli motor ile elektrik motorun birlikteliğinden oluşan hibrit sistem toplam 116 beygir güç üretiyor.

YORUMLAR 2
  • giray 3 yıl önce Şikayet Et
    bence artık ppeugeot 308 için de bir tarih verilmeli
    Cevapla
  • Lütfen 3 yıl önce Şikayet Et
    Elektrikli otolar teşvik edilsin
    Cevapla