HalkBank Ziraat Bankası ve VakıfBank yerli araç modellerini Taşıt Kredisi kampanyasında çıkardı

HalkBank, Ziraat Bankası ve VakıfBank yerli üretim araç modellerini düşük faizli kredi kampanyasında çıkardı. 0,49 - 0,64 faiz oranları Taşıt Kredisi sunan kamu bankaları anlaşmaya, ürün veya hizmet bedelinde artış yapmama koşulu eklemişti. Yıl başından bu yana sıfır araç fiyatlarına firmaların zam yapması krediden faydalanamamalarına neden oldu. Peki bu durum ikinci el araba fiyatlarını yükseltecek mi? İşte detaylar

HalkBank Ziraat Bankası ve VakıfBank yerli araç modellerini Taşıt Kredisi kampanyasında çıkardı
HalkBank Ziraat Bankası ve VakıfBank yerli araç modellerini Taşıt Kredisi kampanyasında çıkardı
GİRİŞ 29.07.2020 09:14 GÜNCELLEME 29.07.2020 09:15
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

HalkBank, Ziraat Bankası ve VakıfBank yerli üretim araç modellerini düşük faizli Taşıt Kredisi kampanyasında çıkardı. Paketlerin amacı dışına çıkıldığını gerekçe gösteren kamu bankaları Honda, Hyundai, Fiat, Ford, Renault ve Toyota'nın araç modelleri için artık düşük faizli kredi vermeyecek. Alınan karar otomotiv firmaları tarafından üzüntü ile karşılanırken uzmanlar bu hamlenin ikinci el araç fiyatlarını yükselteceğini belirtiyor.

 

HALKBANK, ZİRAAT BANKASI VE VAKIFBANK YERLİ ARAÇLARI LİSTEDEN ÇIKARDI

Kamu bankaları tarafından yapılan açıklamaya göre yerli üretim araçlar için finansman desteği adı altında çıkarılan 0,49 - 0,64 faiz oranları ile verilen Taşıt Kredisi, firmalara ürün veya hizmet bedellerinin artışla yaparak müşteriye yansıtılmaması koşulu ile verileceğini bankalar duyurmuştu. Lakin otomotiv markalarının sıfır araç fiyatlarında yaptığı zam liste dışına çıkarılmasına neden oldu.

İşte yapılan açıklama;

 

“Yan sanayide yerli üretimi desteklemek, bireysel ve kurumsal müşterilerin taşıt alımı için finansman ihtiyaçlarını uygun koşullarda karşılamaları amaçlarıyla 1 Ekim 2019'dan itibaren Yerli Üretime Özel Taşıt Kredisi ürünü müşterilerimize sunulmaya başlandı. Bu kapsamda Türkiye'de üretim yapan otomotiv markaları ile işbirlikleri gerçekleştirilmiş, anlaşmalı firmalardan sıfır km. binek araç veya ticari araç satın alacak bireysel/kurumsal müşterilerimize firmalar ile yapılan anlaşmalar bazında değişmek üzere aylık yüzde 0,49 - yüzde 0,64 faiz oranı ile taşıt kredisi imkanı sunuldu. Kredi paketlerinin kapsamına ve amacına uygun olarak faaliyet gösteren firmalarla çalışılacağı, sunulan uygun finansman imkanını, ürün veya hizmetlerinde fiyat artışı olarak müşterilere yansıtan firma olması durumunda ilgili firmaların kredi paketi kapsamı dışına çıkartılacağı kamuoyuna duyurulmuştu. Gelinen noktada taşıt kredisi paketinin amacına aykırı hareket eden Honda, Hyundai, Fiat, Ford, Renault ve Toyota firmaları kredi paketi kapsamından çıkarıldı.” 

HANGİ MARKALAR LİSTE DIŞINA ÇIKARILDI

Kamu bankaları Honda, Hyundai, Fiat, Ford, Renault ve Toyota araç modellerini yıl başından bu yan yüzde 30 civarında zam yaptıkları gerekçesi ile düşük faizli Taşıt Kredisi kampanyası kapsamına çıkardı.

BMC, KARSAN VE ANADOLU ISUZU DEVAM EDİYOR

BMC, Karsan ve Anadolu Isuzu gibi ticari araç üreticileri için kampanya devam ediyor. Paketi kapsamından çıkarılan markalar konuyla ilgili yorum yapmaktan kaçınırken, sektör uzmanları ve ikinci el pazarında faaliyet gösteren firma yetkilileri açıklamalarda bulundu.

İKİNCİ EL ARAÇ MODELLERİNE ZAM GELEBİLİR!

Yerli üretim sıfır araç modelleri, kamu bankaları tarafından sağlanan düşük faizli Taşıt Kredisi kanpanyası kapsamından çıkarılması ile birlikte yeniden ikinci el araç modellerinin fiyatlarının yükselmesi bekleniyor. Zira sıfır araç satışlarının tavan yapmasına neden olan kredi kampanyasının sona ermesi ile birlikte sıfır ayarında ikinci el araba modellerinin rağbet görmesi bekleniyor. Söz konusu durum dahilinde ikinci el araç fiyatlarında yaşanan yükselişin sürmesi bekleniyor.

YORUMLAR 2
  • Vatandaş1453 3 yıl önce Şikayet Et
    Rekabet kurumu da kamu bankaları gibi görevine sahip çıksa iyi olurdu
    Cevapla
  • Teneke tabutçular 3 yıl önce Şikayet Et
    1600 CC ve ithal oto sınırı kalksa teneke tabutlar kaç lira eder görürler
    Cevapla