Sahte hesapla ikinci el araçlarda kapora dolandırıcılığı

İkinci el araç satışı yapılan internet sitelerinde sahte hesap oluşturarak dolandırıcılık yapan ve 133 ile 143 yıl arasında kesinleşmiş hapis cezaları bulunan 3 kadın hükümlü, polis operasyonuyla yakalandı.

GİRİŞ 27.07.2020 15:20 GÜNCELLEME 27.07.2020 15:20
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Söke Cumhuriyet Başsavcılığı'nca internet üzerinden nitelikli dolandırıcılık yapıldığı ihbarı sonrası yürütülen çalışmada şüphelilerin otomobil satışı yapılan internet sitelerinde sahte hesap oluşturarak ilan verdikleri ve alıcılardan kapora aldıktan sonra satışı gerçekleştirmedikleri saptandı.  

 

Ülke genelinde bu şekilde 56 dolandırıcılık olayına karıştıkları belirlenen 11 kişinin "suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "bilişim sistemleri, banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık" suçlarından kesinleşmiş hapis cezalarının bulunduğu belirlendi.

3 KADIN YAKALANDI

 

İzmir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Aranan Şahıslar Büro Amirliği ekipleri, 11 hükümlünün yakalanması için çalışma yürüttü. Ekipler, araştırmalar sonucu 133 yıl 9 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan A.Ç'nin kentte saklandığını belirledi. Firari hükümlü, tespit edilen adrese düzenlenen operasyonla yakalandı. 

137 yıl 6 ay kesinleşmiş cezası bulunan S.K'nin de eşi ile Aydın'ın Söke ilçesinde saklandığı tespit edildi. Hükümlü, teknik ve fiziki takibin ardından İlçe Emniyet Müdürlüğüyle ortaklaşa düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. Ekipler, 143 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan Y.T'nin ise sürekli adres değiştirdiğini, Hatay'da özel güvenlik görevlisi olarak çalışan erkek arkadaşını sık sık ziyarete gittiğini belirledi.

Teknik ve fiziki takip başlatan ekipler, Y.T'yi Dörtyol İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleriyle düzenledikleri operasyon sonucu bir evde yakaladı. Üç hükümlü, işlemlerinin ardından çıkarıldıkları hakimlikçe cezaevine gönderildi. Diğer kişilerin yakalanması için ülke genelinde çalışma yürütüldüğü belirtildi.

YORUMLAR 20
  • İlhan Ak 3 yıl önce Şikayet Et
    Yurt dışından buğday bile geliyorda neden 2.el araç gelmiyor anlamıyorum, bugün artık lüks değil bir ihtiyaç otomobil, 2. el den de alsın devlet vergisini, adamların 2.elleri bizim sıfırlardan iyi, artık kadınlar, gençler, yaşlılar, herkes otomobil kullanmak istiyor ama yeterli sayıda üretemiyoruzda, yurtdışından da gelmiyor, gurbetçilere bari izin verin 1 kereye mahsus getirsinler arabalarını, sanki Afrikada yaşıyormuşuz gibi araç yok. Küba gibi olacağız, antika oldu yollardaki çoğu araç, çöpe attıklarını alsak kurtarır bizi, 30 sene biniyoruz.
    Cevapla
  • Vatandas 3 yıl önce Şikayet Et
    Cok tuaf cok mılletın cogu karnını doyurmaktan acız vatandas katar katar araba alıyor bıde ınternetten o kadar parayı nasıl rıskke edıdıyorlar hayret haydan gelen huya gıdıyor anlasılan.
    Cevapla
  • mert 3 yıl önce Şikayet Et
    böyle ilanlarda cok ciddi arastirmalar gerekiyor,örnegin sorudugunda kendim kullandim derse ispat etr diyecksin vergini sigoratini hangi heaspindan ödendigine ait bilgiler eger ilk soruda KIVIRTMAYA basladigini hissedersen hemen polise bildirin
    Cevapla
  • Vatan 3 yıl önce Şikayet Et
    Sahibindeni ve bunungibi sorumsuz siteler kapatılsın bu gibi siteler hicbir sorumlulugu olmadan satisa izin veriyorlar fais fiyatlari destekliyorlar dolandiricilarin sitesi oldu devlet artik bu gibi siteleri kontrol altina almali
    Cevapla
  • temel 3 yıl önce Şikayet Et
    dogru ise iyi ceza ve yerinde her suc icin ayri ceza ve verilen her zarar icin de ayri ceza ve cete mafia olduklari icin de daha fazla ceza almasi gerek ve o dk butun mallarina en konacak mallarini satmasina firsat verilmeyecek
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle