Son dakika: Fiyat artışı yapan 6 otomobil markası kredi paketinden çıkarıldı!

Türkiye'de otomobil fiyatlarının bir anda yükselmesinin ardından son dakika gelişmesi yaşandı. Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank ortak açıklama yaparak; Honda, Hyundai, Fiat, Ford, Renault ve Toyota firmalarının araçlarındaki fiyat artışları nedeniyle kredi paketi kapsamından çıkarıldığını duyurdu. İşte detaylar...

Son dakika: Fiyat artışı yapan 6 otomobil markası kredi paketinden çıkarıldı!
Son dakika: Fiyat artışı yapan 6 otomobil markası kredi paketinden çıkarıldı!
GİRİŞ 25.07.2020 22:13 GÜNCELLEME 26.07.2020 15:18
Bu Habere 341 Yorum Yapılmış

Kamu bankalarından yapılan ortak açıklamada," Yerli üretimi teşvik amacı taşımasına ek olarak bireysel ve kurumsal müşterilerimizin düşük maliyetli finansmana erişimini amaçlayan taşıt kredisi paketinin amacına aykırı hareket eden Hyundai, Honda, Fiat, Ford, Renault ve Toyota kredi paketi kapsamından çıkarıldı" ifadeleri kullanıldı.

Yıla hızlı başlayan fakat koronavirüs salgını nedeniyle Nisan ve Mayıs aylarında kayıplar yaşayan otomotiv sektörü, geçen ay açıklanan destekle birlikte canlanmaya başlamıştı.

3 BANKADAN ORTAK AÇIKLAMA

 

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank tarafından ortak açıklama yapıldı.

Yazılı açıklamada, otomotiv sektörüne ve sektöre bağlı olarak çalışan yan sanayide yerli üretimi desteklemek, bireysel ve kurumsal müşterilerin taşıt alımı için finansman ihtiyaçlarını uygun koşullarda karşılamaları amaçlarıyla 1 Ekim 2019’dan itibaren Yerli Üretime Özel Taşıt Kredisi başlatıldığı hatırlatıldı.

 

Bu kapsamda Türkiye’de üretim yapan otomotiv markaları ile işbirlikleri gerçekleştirilmiş, anlaşmalı firmalardan sıfır km. binek araç veya ticari araç satın alacak bireysel/kurumsal müşterilere firmalar ile yapılan anlaşmalar bazında değişmek üzere aylık %0,49 - %0,64 faiz oranı ile taşıt kredisi imkanı sunuldu.

Otomobil düşük faizli kredi

Yapılan işbirlikleri ile otomotiv sektöründe de önemli bir hareketlilik yaşandı.

DAHA ÖNCE UYARI YAPILMIŞTI

Fiyat artışı yapan markalar kredi paketi kapsamından çıkarıldı

Kredi kampanyalarının firmalar tarafından fiyat artışı için bir fırsata dönüştürülmemesi ve olası fiyat artışları ile vatandaşların mağduriyet yaşamaması için açıklanan kredi paketlerinin kapsamına ve amacına uygun olarak faaliyet gösteren firmalarla çalışılacağı, sunulan uygun finansman imkanını, ürün veya hizmetlerinde fiyat artışı olarak müşterilere yansıtan firma olması durumunda ilgili firmaların kredi paketi kapsamı dışına çıkartılacağı kamuoyuna duyurulmuştu.

6 OTOMOBİL MARKASI TEŞVİKTEN ÇIKARILDI

Honda, Hyundai, Fiat, Ford, Renault ve Toyota firmalarının belirtilen açıklamalara rağmen fiyat artışı yaptıkları aktarıldı.

YORUMLAR 341
  • Sade vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Biz araba ayırttırdık ya iki taraftan da sokun bize helal olsun...
    Cevapla
  • Hasan 3 yıl önce Şikayet Et
    Sizin gibi pahalı araç alanlar yüzünden oluyor zaten bunlar
    Cevapla
  • Sevgi 3 yıl önce Şikayet Et
    konutta zam yapan firma ve müteahitlerde kredi paketinden çıkarılsında görelim.
    Cevapla
  • Fazlı 3 yıl önce Şikayet Et
    Devlet bankalarının bu kararını sonuna kadar destekliyorum. Aslında devlet memurlarının maaşları ve devlet ödemeleri de bu bankalardan yapılmalı.
    Cevapla
  • ismail mercan 3 yıl önce Şikayet Et
    geriye sadece isuzu d max kalıyor.yerli olarak üretile markalardan
    Cevapla
  • Kadir 3 yıl önce Şikayet Et
    Seat da var.
    Cevapla
  • Ekonomist 3 yıl önce Şikayet Et
    200bin tl olan ev kredi düştü diye 400bin tl oldu ama müteahhitler 180 bin kredi Maximum çekebilirsin diyor vergi de kaçırıyım çok zengin oluyum diyor. , kiralar 1000 tl iken 2000 oldu, 1000e aldığım honda civic 2,5 yılda 195 oldu. Dolar kuru 2 yıl önce daha yüksekti 7,2. Şimdi 6,85 bu fiyatlar neye göre artıyor. Fırsatçılara devletin el atması lazım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle