FCA ve PSA birleşmesinin yeni adı 'Stellantis' oldu

Fiat Chrysler Automobiles NV (FCA) ve Peugeot SA'nın (Groupe PSA) 50:50 birleşmesinden oluşacak yeni grubun kurumsal isminin Stellantis olacağı duyuruldu.

FCA ve PSA birleşmesinin yeni adı 'Stellantis' oldu
FCA ve PSA birleşmesinin yeni adı 'Stellantis' oldu
GİRİŞ 16.07.2020 12:03 GÜNCELLEME 16.07.2020 12:03
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Yapılan açıklamaya göre, 18 Aralık 2019'da açıklanan birleşme anlaşmasında belirlendiği şekilde 50:50 birleşmenin tamamlanmasına doğru ilerlerken, önemli bir adım daha atıldı, yeni grubun kurumsal ismi belli oldu.

 

Buna göre, yeni grubun ismi, "yıldızlarla aydınlanmak" anlamına gelen Latince "stello" fiiline dayanan Stellantis olacak.

Bu isim, iki şirketin bir araya gelerek bir sonraki ulaşım döneminin yeni liderlerden birini yaratacak olmasından, aynı zamanda kurucularının tüm değerlerini koruyor olmasından ve yeni ve güçlü şirket kültürlerinden ilham alıyor.

 

PSA ve FCA

Yeni ismin belirleme süreci, birleşme anlaşması ilan edildikten hemen sonra her iki şirketin üst yönetiminin dahil edilmesiyle başladı, sürece Publicis Group destek verdi.

Stellantis ismi sadece grup düzeyinde bir kurumsal marka olarak kullanılacak. Sürecin bir sonraki adımı, isimle birlikte kurumsal marka kimliği oluşturacak olan bir logonun yaratılması olacak.

Stellantis Grubu'nun kurucu markalarının isimleri ve logoları değişmeden kalacak. 

Daha önce belirtildiği gibi, birleşme sürecinin tamamlanmasının, her iki şirketin hissedarlarının kendi Olağanüstü Genel Kurul toplantılarında onay vermesi ve diğer yasal gereklerin karşılanması da dahil olmak üzere geleneksel kapanış koşullarına bağlı olarak 2021'in ilk çeyreğinde gerçekleşmesi bekleniyor. 

YORUMLAR 14
  • taner 3 yıl önce Şikayet Et
    fransız markalarından olan en sevdiğim otomobil markası peugeot için çok sev,indim bu habere aslında tek başına da çok iyi işler başardı ama bu birleşme bu markaya daha iyi gelecektir eminim :D
    Cevapla
  • ayaz 3 yıl önce Şikayet Et
    Fransız arabaları eskisi gibi değil. Artık kaliteli araç üretiyorlar. Araçları hem dolu hem de fiyatı uygun. Ülkemizde saçma sapan boş arabalara sırf tutuluyor diye eski modellerine bile kamyon dolusu para veriyorlar şaşırıyorum.
    Cevapla
  • Ttnet 3 yıl önce Şikayet Et
    Ne adamsınız ya biri diyorki alman alin. Tabi parcasi pahalı, bozuldu mu malının arkasında durmaz kaliteymis yapma ya.mekatronigi elinize verdiklerinde Almancı olursunuz. Sıkıyorsa aynı naneyi Amerikalılara yapın yapalim ne oluyor. Biri Fransız alma diyor. Kalite yokmus neye göre kime göre. Alman hayranı olmaktan gözü kör olmuş.walkswagen Kronik arizasina sahip çıkmaz, Opel hepten kronik araç ama bizimkiler olsun alman o. Hadi ordan almana bak peh peh.arizali araç sat ama kullanıcı hatası olsun. pejoya o kadar bindim alman arabalarının açtığı masrafın ceyreginin çeyreğini ödemedim. Fiat desen kalite sıfır ama Türkiye'de eşek niyetine bin. Honda desen c sütünü arizasina sahip çıkmaz
    Cevapla
  • birisi 3 yıl önce Şikayet Et
    Abi Fiat'a, Renault'a bin. Kimse sana laf etmiyor ki. Ülkemize karşı tavırlarına göre alıp, almama yorumları yapılıyor. Herkes bütçesine göre binsin. Ben yedek parça maliyetine razıyım. Ona göre biniyorum.
    Cevapla
  • mehmet1 3 yıl önce Şikayet Et
    Batışın habercisi, yerliyi bekleyin olmazsa japona devam
    Cevapla
  • fati 3 yıl önce Şikayet Et
    asya ve alman arabalarına devam şimdilik
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle