Yerli otomobil inşaatının temelini Erdoğan atacak

Bursa’nın Gemlik İlçesi’nde temeli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atılacak yerli otomobil fabrikasının helikopter pisti, otopark alanı ve bağlantı yolları Büyükşehir Belediyesi tarafından asfaltlanıyor.

GİRİŞ 13.07.2020 14:33 GÜNCELLEME 13.07.2020 16:24
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Yerli otomobil fabrikasının temel atma töreni öncesi Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından bölgede yoğun bir çalışma başlatıldı. Fabrika, Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından 22 milyar TL’lik öngörülen yatırımla inşa edilecek.

 

Türkiye’nin ilk yerli ve milli elektrikli otomobili TOGG’un üretileceği fabrikanın temeli, 18 Temmuz Cumartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılacağı törenle birlikte atılacak.

 

2022 yılında tamamen elektrikli SUV ve sonrasında sedan model üretimini gerçekleştirmesi beklenen fabrika inşaatının 18 ayda tamamlanması hedefleniyor. Gemlik ilçesi Haralar bölgesinde yer alan fabrika, doğrudan 4 bin 323 kişiye istihdam sağlayacak.

Fabrikanın temel atma töreni öncesi Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından helikopter pisti, otopark ve bağlantı yollarında asfaltlama çalışmalarına başlandı.

Çalışma tamamlandığında yaklaşık 7 bin metrekarelik alan sıcak asfaltla kaplanmış olacak. Öte yandan Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Gökmen Uzay ve Havacılık Eğitim Merkezi’nin otopark alanı ve bağlantı yollarındaki 18 bin metrekarelik sıcak asfalt kaplama çalışmasını da hızla sürdürüyor.

TOGG Otomobil Fabrkası Gemlik’te bu arazi üzerine kurulacak.

Proje alanı 49 yıllığına TOGG’a tahsis edilirken arazi hazırlık ve inşaat aşamasında 50 adet kamyon; 10 adet kule vinç, beş adet mobil vinç, beş adet ekskavatör, beş adet kazık makinesi, 20 adet mikser, üç adet beton pompası ve beş adet jet grout makinesi kullanılacak.

YORUMLAR 2
  • Muhammet V 3 yıl önce Şikayet Et
    Almamak icin bir neden varmi...
    Cevapla
  • Mustafa Ö. 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah izin verirse alacam sirf memleketime destek olsun diye almanyada hava basacam :)
    Cevapla