Yerli otomobil fabrikasının temeli atılıyor! ilk görüntüler geldi

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nun (TOGG) yerli otomobilinin üretileceği fabrikanın kurulacağı Bursa'nın Gemlik ilçesindeki alanda, çevre düzenleme çalışmalarına başlandı.

GİRİŞ 10.07.2020 16:28 GÜNCELLEME 10.07.2020 17:38
Bu Habere 40 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin yüksek teknolojili ilk yerli otomobilinin üretileceği fabrikanın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan karara göre, Bursa'da kurulacağı kesinleşti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gebze'deki Bilişim Vadisi'nde, yerli otomobilin tanıtımında yaptığı açıklamayla fabrikanın, Gemlik ilçesi Hara bölgesinde bulunan, TSK'ya ait araziye kurulacağını açıkladı.

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından yeni yatırım olarak inşa edilecek tesisin öngörülen toplam tutarının ise 22 milyar lira olacağı belirtildi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından, yol, ıslah ve altyapı çalışması yapılacak olan alan, limana, serbest bölgeye ve tedarik sanayiye yakınlığıyla biliniyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla, yakın zamanda temel atma töreni gerçekleştirilecek olan fabrikanın kurulacağı alanda, çevre düzenleme çalışmalarına başlandı.

 

2022 yılında tamamen elektrikli SUV ve sonrasında sedan model üretimini gerçekleştirmesi beklenen fabrika inşaatının 18 ayda tamamlanması hedefleniyor.

 

Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu’na (TOGG) ait olacak Gemlik Gençali Mahallesi’ndeki askeri alanda yapılacak fabrikanın inşaatında 2 bin kişi çalışacak. İşletme aşamasında 2023 yılı için 2 bin 420, 2032 yılına kadar da 4 bin 323 kişinin çalıştırılması öngörülüyor.

Projenin toplam bedeli 22 milyar lira. Proje alanı 49 yıllığına TOGG’a tahsis edilirken arazi hazırlık ve inşaat aşamasında 50 adet kamyon; 10 adet kule vinç, beş adet mobil vinç, beş adet ekskavatör, beş adet kazık makinesi, 20 adet mikser, üç adet beton pompası ve beş adet jet grout makinesi kullanılacak.

Temel atma törenine korona virüs tedbirleri kapsamında sınırlı sayıda davetli alınacağı öğrenildi.Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın aynı gün Bursa'da Gökmen Uzay Havacılık Merkezi'nin de açılışını gerçekleştirmesi bekleniyor.

TOGG SOSYAL MEDYA HESABINDAN DUYURDU

TOGG’un dün sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımda ise şu ifadeler yer aldı:

“Her adım bir sonrakinin başlangıcı olmaya ve heyecanımızı tazelemeye devam ediyor. #YeniLigeYolculuk'un bir sonraki adımı hazır.  #YeniLigGemlik.”

YORUMLAR 40
  • Mustafa Yıldırım 3 yıl önce Şikayet Et
    Bursa ototmotiv sanayisine katkısı var bence başka iller düşünülse orda da sanayi kalkınması olsa daha iyi olurdu
    Cevapla
  • Levrok 3 yıl önce Şikayet Et
    Bursa kesinlikle Metropol Sehir olmali. Kuzeye , Denize dogru büyümeli.
    Cevapla
  • aaa 3 yıl önce Şikayet Et
    öncelikle bugüne bakılmalı zengin parasına para katıyor ikinci el veya sıfır araç alabilecek birinin en az aylık 6 -7 bin tl gelirinin olması gerekiyor reis bu soruna el atmalı artık
    Cevapla
  • hakan 3 yıl önce Şikayet Et
    yaw arkadaş araç fiyatları aldı başını gidiyor buna dur diyen yok alt gelir ve orta gelirliye yönelik bişeylerde olsun bugün en kötü sıfır araç bile 150000 tl aylık 5000 tl kazanan biri kaç yılda biriktirebilir hele asgari ücretliler.toki gibi arabası olmayana devlet indirime gitmeli valla bıktım artık bizimde bir arabamız olsun bizde ailemizi gezdirebilelim
    Cevapla
  • Cucumber 3 yıl önce Şikayet Et
    Onun sebebi sanıldığı gibi zam veya vergi veya başka bir şey değil. Onun sebebi pandedinden dolayı araçların üretiminin durdurulması.
    Cevapla
  • rte 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah sana da guzel bir araba nasip etsin gardasim. onerin cok yerinde. Aile indirimi ve ilk araba indirimi olmali.
    Cevapla
  • Ask 3 yıl önce Şikayet Et
    Halkımızın tam olarak kullanması 2030 u bulur. Bu yıla kadar sabredin. Öncelikle ARGE ve maliyetler hesaplanıp bu maliyetler araba satışıyla artıya geçeceğiz. Yurt dışındaki tüm Türklere büyük iş düşüyor. Sizler ilk alacaksınız ki para akışı Türkiye yönüne dönünce bu araçlar Türkiye'de uygun fiyata satılsın yoksa 2030 bırak zenginlerin bindiği araç olmaktan başka işe yaramaz. devrimle toprağa gomdugumuz hayallerimizi bir daha gomeriz. Halk benimsediğini unutmaz. İlk etapta zengin kesime hitap edecek buna razıyız. Ama hayallerimizi de köle olarak sonuna kadar size bırakmayız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle