TOGG Çin Patent Kurumu tarafından tescillendi

2019'un son günlerinde üzerindeki örtüyü kaldıran yerli otomobil, Çin pazarına giriş konusunda önemli bir aşama kaydetti. Şirketten yapılan açıklamada, "SUV ve Sedan tasarımlarımız Avrupa Birliği'nden sonra şimdi de Çin Patent Kurumu tarafından TOGG adına tescillendi. Sırada yeni kıtalar var" denildi.

GİRİŞ 02.07.2020 17:46 GÜNCELLEME 02.07.2020 17:46
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Yerli otomobil geliştirme çalışmalarını yürüten Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG),çalışmalarını sürdürdüğü otomobiller hakkında uluslararası arenada önemli bir aşama kaydetti.

 

Geçtiğimiz aylarda SUV ve sedan tasarımlarını Avrupa Birliği'nde tescilleyen TOGG, söz konusu tasarımların Çin Patent Kurumu tarafından da TOGG adına tescillendiğini duyurdu.

Şirketten yapılan açıklamada, "SUV ve Sedan tasarımlarımız Avrupa Birliği'nden sonra şimdi de Çin Patent Kurumu tarafından TOGG adına tescillendi. Sırada yeni kıtalar var" denildi.

 

TOGG'un tasarımlarının Avrupa haricinde Çin'de de tescillenmesi ayrı bir öneme sahip.

Öyle ki, Çin dünyanın en büyük otomotiv pazarına ev sahipliği yapmasının yanı sıra, elektrikli araç satışlarının da en yüksek adetlerde gerçekleştiği ülke unvanını taşıyor.

Ayrıca, Çin'de TOGG gibi elektrikli araç girişimi olarak yola çıkan şirket sayısının da Avrupa'dan bir hayli fazla olması dikkat çekiyor.

Tüm bunlar alt alta konulduğunda, TOGG'un Çin Patent Kurumu tarafından aldığı tescil belgesinin, yerli yerli otomobilin küresel arenadaki şansının bir göstergesi olduğu söylenebilir.

YORUMLAR 17
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Dünya,da görünmeyen araba yapma rekoru kıran tek ülkeyiz.
    Cevapla
  • Misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Çine vermeyin, hemen kopyalar,
    Cevapla
  • cengo 3 yıl önce Şikayet Et
    aynen kardeşler tazyike devaamm. fabrikayı görmek istiyoruz. reis duy bizi. petrole bağlılıktan kurtulmanın vakti geçti bile. çok üretim, ucuz seyahat..
    Cevapla
  • Timur 3 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah ithal ürün değil her zaman her kalemde yerli ürün üretip kullanmak nasip olsun.
    Cevapla
  • Mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    YAlan yalan yalan ne yerlisi isin icinde alman var italia var onlar olmadinda yapin bakalim fabrika kurulmadan araba uretildi nerede uretildi bu araba osmaniyede degil herhalde avrupada yani teknoliji oradan buraya kurulacak para ile teknolojiyi satin almis olacaz yani teknoloji bizim egilse milli olamaz.
    Cevapla
  • halil ibrahim 3 yıl önce Şikayet Et
    Amin
    Cevapla
  • Cucumber 3 yıl önce Şikayet Et
    Şu fabrika 2023-24 den önce bitmiş olmaz ise aracın seri üretimine başlayana kadar modası geçebilir. 2021'in ortaları ile sonları arasında bitecek diyebiliyorum, umarız gerçekten de öyle olur. Bu arada Türkiye için özel fiyat politikası veya ucuzlatılmış versiyon olmalı ki halkın çoğu alabilsin. Fakat özellikle Avrupa ve Çin'e de ihraç edilmeli araba baya ilgi görmüş. Hayırlısı olsun bakalım. Allah ( CC ) ülkemize ve Dünya'mıza akıl versin ve hayırlı gelecekler nasip etin. Maske ile çıkmak çok mu zor !?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle