İkinci el araç satışında ekspertizlere dikkat

Koronavirüsle mücadelede normalleşme sürecine girilmesiyle birlikte tüketiciyi destekleyecek olan düşük faizli kredi paketlerinden biri de otomotiv sektörü oldu. Yeni kredi destek paketiyle birlikte ikinci el otomobil alacaklar yüzde 0.82 faiz ödemesi koşuluyla kredi çekebiliyor.

İkinci el araç satışında ekspertizlere dikkat
İkinci el araç satışında ekspertizlere dikkat
GİRİŞ 03.07.2020 16:47 GÜNCELLEME 03.07.2020 16:53
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Kredi desteğiyle başlayan araç satışlarındaki artış, ikinci el araç alacak olan vatandaşın güven içinde alım satım yapmasını sağlayan ekspertiz firmalarında da yoğunluk yarattı.

 

Sektörün öncü kurumlarından TÜV SÜD D-Expert’ in şube açılışının yapıldığı İstanbul Ataşehir’ de konuşan Genel Müdür Yardımcısı Ozan Ayözger ''Yapılan kredi desteği sektör adına önemli bir gelişme oldu. Bizlerde ekspertiz sektöründe yaşanan yoğunluğa cevap verebilmek adına kalite anlayışımızı en üst seviyede tutarak, alıcıların memnuniyeti için çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz'' dedi.

 

KÖTÜ SÜRPRİZLERLE KAŞILAŞABİLİRSİNİZ

Araç ekspertizi yaptırmanın önemine dikkat çeken Ayözger, şunları kaydetti: ''Ekspertiz raporunda, aracın kaza geçmişi, değişen parçaları ve benzer bilgileri görüldüğü için alıcılar araçlarını güvenle satın alabiliyor.

Alıcıların, almayı düşündükleri araçları kendi istedikleri, güvendikleri ve TSE’den Hizmet Yeterlilik Belgesi almış ekspertiz merkezlerine götürmelerini tavsiye ediyorum. Bu sayede sonraki süreçte karşılaşılabilecek kötü sürprizler önlenebilecektir ".

Kamu bankalarının sağladığı düşük kredi oranları otomotiv sektörünü motive etti. İkinci elde yüzde 0,82 faiz oranı ve azami 6 ay ödemesiz toplam 60 ay vadeli kredi imkanı, yıl sonu ikinci el araç satış beklentilerini de yükseltiyor.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 4
  • Adam 3 yıl önce Şikayet Et
    8 yaş altı 150000 km araçlara ekspertiz zorunluluğu getiriliyor ancak ekspertiz sorumluluğu 24 saar geçerli sayıyor.Ikinci hususta arabada üç beş değişen bir dünya boya oluyor ama tramer kaydı ya hiç yok yada bin, ikibin tl çıkıyor.El altından yaptırıyorlar değer düşmemesi için,başkasının ufak vuruktan 1 parça değişen oluyor 10.000 tl hasar kaydı çıkıyor hasar fazla diye buna yanaşmıyor kimse .bununda önüne geçilmesi lazım
    Cevapla
  • Tamer 3 yıl önce Şikayet Et
    Kolunu sallasan 50 tane ekspertiz. Adam daha arabanın lastiğini karpuzdan ayırt edemiyor.
    Cevapla
  • X-FİLES 3 yıl önce Şikayet Et
    Faiz ile araba alacağıma yürümek daha iyi...
    Cevapla
  • Misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Çok doğru. Ortalıkta kendini expertiz olarak gören bir sürü insan var. Boyanmamış parçayı boyalı değişmemiş parçayı değişmiş, lokal boyayı komple boyalı diyebilecek kadar mükemmeller. Göz boyamak için olmayan bir şeyi varmış gibi göstermek için yalan söyelyenlerin aldıkları paraları çoluk çocuğuna nasıl helal diye mi yediriyorlar acaba. Ben şahsen hakkımı helal etmiyorum.
    Cevapla