TESK'ten "Trafiğe çıkmayan araçlar sigortadan muaf olmalı" önerisi

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, çeşitli gerekçelerle araçları trafiğe çıkmayanların bu durumlarını belgelemek şartıyla zorunlu trafik sigortasından muaf tutulmaları gerektiğini belirtti.

TESK'ten "Trafiğe çıkmayan araçlar sigortadan muaf olmalı" önerisi
TESK'ten "Trafiğe çıkmayan araçlar sigortadan muaf olmalı" önerisi
GİRİŞ 28.06.2020 14:10 GÜNCELLEME 29.06.2020 10:30
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, "Aracını bırakarak birkaç yıllığına yurt dışına giden, eski araç koleksiyonculuğu yapan ve bunun gibi birçok nedenle aracı olup da trafikte kullanmayanlar bunu belgelemek şartıyla zorunlu trafik sigortasından muaf olmalı." ifadesini kullandı.

 

Trafikteki araçlar için ise sigorta tutarlarında indirim yapılması çağrısında bulunan Palandöken, fiyatların düşürülmesinin, zorunlu olmasına rağmen halen sigorta yaptırmayan milyonlarca araç sahibini sigorta yaptırmaya teşvik edeceğine dikkati çekti.

Palandöken, ekonomik ömrünü doldurmuş, hurdaya çıkartılmadan garajda bekleyen binlerce araç için de trafik sigortası yapılmamasını önerdi. 

 

 

YORUMLAR 1
  • Yılmaz1 3 yıl önce Şikayet Et
    Orasını bilmem de. Söylemek istediğim birşey var. Korono dan dolayı 65 yaş üstü 4 ay sokağa çıkma yasağından dolayı adlarına kayıtlı araçlarını zorunlu olarak kullanamadılar. Bence bu araçların Sigortaları bu süre kadar ücretsiz olarak uzatılmalı. Zaten bu korono dan en karlı sigorta sektörü çıktı .
    Cevapla