Volkswagen Arteon, stationwagon seçeneği sunacak

Alman otomobil üreticisi Volkswagen'in ürün gamındaki en büyük modeli Arteon makyaj geçirdi. Yenilenen Arteon stationwagon seçeneği ile Türkiye'de satışa sunulacak.

Volkswagen Arteon, stationwagon seçeneği sunacak
Volkswagen Arteon, stationwagon seçeneği sunacak
GİRİŞ 27.06.2020 15:54 GÜNCELLEME 27.06.2020 17:02

Volkswagen'in otomobil ürün gamındaki amiral gemisi Arteon makyajlandı. Hem dış hem de iç mekanında markanın güncel modelleri ile benzerliği artırılan Arteon, makyajla birlikte yeni karoser tipine de kavuştu.

 

Bunda sonra ''Shooting Brake'' adı verilen stationwagon bir karoser seçeneği ile de satılacak otomobil, böylece Volkswagen'in de ürün gamındaki en yeni stationwagon oldu.

 

Makyaj ile birlikte, otomobilin dışında ön-arka tampon ve far tasarımlarının elden geçirildiği fark ediliyor. Ayrıca, yeni jant tasarımları da makyaj operasyonunun yenilikleri arasında yer alıyor. İç mekana geçildiğinde ise, ne dikkat çeken farklılık yenilenen dijital gösterge tablosu olarak öne çıkıyor.

Bu ekran, Volkswagen'in makyajlı Passat'ta yer verdiği gösterge tablosu benzerlikler taşıyor. Otomobilin kokpitindeki bir diğer önemli yenilik de, dokunmatik klima kontrol grubu. 

Bu kısımdaki fiziksel tuşlar yerine kullanılan dokunmatik ünite, Volkswagn'in yeni Golf ile başlayan dijitalleşme hamlesinin bir yansıması olarak karşımıza çıkıyor.

Makyaj ile birlikte, Arteon'a hibrit motor seçeneği de geldi. Plug-in hibrit motorlu bu versiyon ''eHybrid'' olarak adlandırılıyor. Plug-in hibrit sürüş sisteminin, 50 km'ye kadar olan mesafeleri tamamen elektrik motoru ile alabildiği de verilen bilgiler arasında.

Yenilenen Arteon'un, fastback ve stationwagon kasa tipiyle önümüzdeki aylarda Avrupa'da satışa sunulacağı açıklandı.