Hibrit araçlara izin çıktı

Dünyanın en büyük otomotiv pazarına ev sahipliği yapan Çin, ülkedeki hava kirliliğinin önüne geçmek adına, 2025 yılına kadar yollarda otomobillerin dörtte birinin tam elektrikli modeller olması adına bir dizi sert önlemler almıştı.

Hibrit araçlara izin çıktı
Hibrit araçlara izin çıktı
GİRİŞ 24.06.2020 10:31 GÜNCELLEME 24.06.2020 17:37

 Fakat, bu hedefleri karşılamak için yüksek maliyetli elektrikli otomobil geliştirme yarışına giren üreticiler ise, koronavirüs salgını yüzünden global pazarın kan kaybetmesi ile hiç olmadığı kadar dara düştüler.

 

Gelişmeler, Çin'in söz konusu kuralları geçici olarak esnetmesine ve görece daha düşük maliyetli hibrit otomobillere de yeşil ışık yapmasına yol açtı. Dünyanın en büyük otomotiv pazarına ev sahipliği yapan Çin, geçtiğimiz yıllarda elektrikli otomobillere geçiş için bir dizi sert kural getirmişti.

Dolayısı ile, ülkedeki üreticiler gelecek planlarını içten yanmalı motora göre daha maliyetli elektrikli otomobil ve batarya teknolojileri üzerine kurmuştu. Fakat, koronavirüs salgının dünya genelinde satışları azaltması ve üretim maliyetlerini yukarı çekmesi, üreticiler nezdinde elektrikli araç geliştirme çalışmalarını hiç olmadığı kadar pahalı hale getirdi.

 

Gelişmeler, Çin'in elektrikli otomobillerin teşviki için diğer motor seçeneklerine koyduğu kuralları esnetmesine yol açtı. Çin'in, daha önce açıklanan ve 2025 yılına kadar ülkedeki otomobillerin dörtte birinin tam elektrikli olması hedefinde ise bir esneklik olmayacağı kaydediliyor.

Gelişmeler, dünyanın en büyük otomotiv pazarı yanında, en büyük elektrikli otomobil pazarı da olan Çin'in, yakın bir gelecekte en büyük hibrit otomobil pazarına ev sahipliği yapacağını gösteriyor.

KAYNAK: OTOMOBİL GAZETESİ