İkinci el araçta yükselen satışlar ekspertiz ihtiyacını arttırdı

TÜİK’in açıkladığı verilere göre, 2020 yılının ilk üç aylık döneminde ikinci el araç satış sayısı 2 milyonu geçti. 2. el online otomotiv pazarıysa, önceki yıla kıyasla yüzde 10 büyüme kaydetti. Artan satış rakamları ikinci el araçta ekspertiz ihtiyacını da beraberinde getirdi.

İkinci el araçta yükselen satışlar ekspertiz ihtiyacını arttırdı
İkinci el araçta yükselen satışlar ekspertiz ihtiyacını arttırdı
GİRİŞ 22.06.2020 10:16 GÜNCELLEME 22.06.2020 14:51

Tüketicilerin karşılaşabilecekleri hata oranının yüksekliği nedeniyle, uzmanlar alıcıları TSE’den Hizmet Yeterlilik Belgesi almış kurumsal firmalardan hizmet almaları yönünde uyarıyor.

 

Kurumsal firmalara ve alıcılara uluslararası tecrübesi ile ikinci el araç ekspertiz hizmeti veren firmalardan biri olan TÜV SÜD D-Expert'in Bursa Osmangazi' de yapılan ikinci şube açılışında konuşan Genel Müdür Yardımcısı Ozan Ayözger: ''Son dönemlerde yaşanan yoğunlukla birlikte müşterilerin güvenebilecekleri firmalara olan ihtiyacı her geçen gün daha çok artıyor. İkinci el araç ekspertiz raporunda, aracın mevcut durumu hakkında detaylı bilgiler yer aldığı için alıcılar araçlarını güvenle satın alabiliyor. TÜV SÜD D-Expert olarak müşteri taleplerini ön planda tutarak yarattığımız ve öncü olduğumuz ürünlerimizle, sektörümüzde şeffaflığın ve güvenin daim olmasını hedefliyoruz.'' dedi.

Türkiye’nin lokomotif sektörleri arasında yer alan otomotiv sektöründe, ikinci el araç satışlarının payı artmaya devam ediyor. İkinci el otomobil ticareti, sektörün hem rakamsal hem de işlevsel konular bakımından büyük bölümünü kapsıyor.

 

Ekspertiz zorunluluğuyla başlayan yeni dönemde, ekspertiz merkezleri otomotiv sektörünün tamamlayıcı unsuru olmaya devam ederken firmaların yatırım ve şubeleşme çabaları hızla devam ediyor.