Mercedes ve BMW anlaşmayı askıya aldı!

Alman otomobil üreticisi BMW ve Mercedes, bundan yaklaşık bir yıl önce sürücüsüz otomobil teknolojileri üzerine kurulu bir anlaşmaya imza atmıştı. Mercedes ve BMW'den gelen bilgilere göre iki tarafın da kendi yolunu izlemesine karar verildiği belirtildi.

Mercedes ve BMW anlaşmayı askıya aldı!
Mercedes ve BMW anlaşmayı askıya aldı!
GİRİŞ 20.06.2020 15:17 GÜNCELLEME 20.06.2020 15:46
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Söz konusu anlaşma kapsamında iki dünya devi, yeni nesil sürüş sistemleri, park teknolojileri ve sürücüsüz otomobiller üzerinde birlikte çalışmaya başlamıştı.

 

Öyle ki birlikte geliştirilen teknolojilerin 2024 yılından önce binek araçlarda bulunması planlanıyordu. Yapılan yeni bir açıklama ile BMW ve Mercedes arasındaki iş birliğinin askıya alındığı duyuruldu.

 

Mercedes’in çatı şirketi Daimler’den yapılan açıklamada, “Kapsamlı bir değerlendirmenin ardından, teknoloji geliştirme konusunda iki şirketin de kendi yolunu izlemesi hususunda barışçıl bir anlaşmaya vardık. Aldığımız bu karar doğrultusunda iki taraf da yeni iş ortaklarıyla çalışabilir” ifadesine yer verildi.

Daimler’in açıklaması, iki şirket arasındaki anlaşmanın artık geçerli olmadığını net bir şekilde ifade ediyor. Fakat bu her şeyin bittiği anlamına gelmiyor. Zira Alman otomotiv devi, 2019 yılında duyurulan bu ortaklığın ileri bir tarihte yeniden devam edebileceğini söylüyor.

KAYNAK: DONANIM HABER
YORUMLAR 1
  • ayaz 3 yıl önce Şikayet Et
    peugeotun planları ne oldu acaba gerçi ben peugeotun tek başına da güzel işler çıkaracağına eminim :D
    Cevapla