Rekabet kızıştı! Vatandaşın geliri sıfıra uygun değil

Türkiye'deki sıfır araç fiyatlarının vatandaşın geliriyle doğru orantılı olmadığını söyleyen 2plan İcra Kurulu Başkanı Orhan Ülgür, vergiler başta olmak üzere birçok etkenin satışlara engel olduğunu söyledi. Yeni bir model kurduklarını söyleyen Ülgür, ''Tüketiciye kendi şartlarında araç sunacağız'' dedi.

Rekabet kızıştı! Vatandaşın geliri sıfıra uygun değil
Rekabet kızıştı! Vatandaşın geliri sıfıra uygun değil
GİRİŞ 15.06.2020 17:37 GÜNCELLEME 15.06.2020 17:50
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

Türkiye’de otomobil satışları pandemi sonrasıyla hızlı bir viraja girerken, salgın döneminde oluşan tedarik zinciri sıfıra ulaşmayı oldukça zorlaştırdı. Yeni modellerin gelmesi birçok markada temmuz aylarını bulurken, ikinci el araca olan talebinde patladığı görülüyor. Bu alana yatırım için oldukça iştahlı olan şirketler ise birbirinden farklı markalarla pazarda boy gösteriyor. Sektörde bilinen fakat ikinci el araç satışında yeni bir marka olan 2plan da faaliyetlerine başlıyor.

 

TÜM KARMAŞA TEK ELDEN YÖNETİLECEK

İkinci el araç pazarında binlerce küçük galerinin bulunduğunu belirten 2plan İcra Kurulu Başkanı Orhan Ülgür ''Bugün Türkiye’de ikinci el araç pazarında yılda yaklaşık 7.5 milyon adet araç el değiştiriyor. Biz 2plan olarak bu pazarda büyük oyuncu olma hedefiyle yola çıktık. İkinci el pazarında 20-25 yıllık deneyime sahip yöneticilerden oluşan bir ekibiz ve burada farklı farklı sorunlar yaşandığını biliyoruz. Kurmuş olduğumuz 2plan iş modeli ile değer zincirindeki tüm süreçlerin işleyişini kolaylaştıracağız.

 

İkinci eldeki araç tedariğinden son kullanıcıya giden yolda 2plan olarak birçok farklı hizmet kalemini tek çatı altında topladık. 2plan’ın farkı tecrübeli organizasyon yapısı, güçlü araç tedarik imkanı, yaygın bayi ağı ile oluşturacağı değer zinciri ve piyasada benzeri olmayan finansman modelleri olacak'' dedi.

ARACA ULAŞMAK İMKANSIZ HALDE

Otomobili seven bir ülke olduğumuzu söyleyen Ülgür ''Ancak hala otomobil sahipliği sayımız çok düşük. Türkiye’deki milli gelire göre sıfır otomobil fiyatları doğru orantılı değil. Vergiler başta olmak üzere birçok etken, yeni otomobil satışlarının önünde bir engel olarak duruyor. Geliştirdiğimiz çözümlerle süreçleri kısaltıp, son kullanıcıların araçlarına kendi şartlarına uygun şekilde ulaşmalarına imkan tanıyacağız'' şeklinde konuştu.

5 YILDA 50 BİN ARAÇ SATACAK

Değer zincirinin en başında yer alan araç tedariğinde yaşanılan sıkıntılara farklı çözümler sunan 2plan, bayilerine hem araç arzı noktasında hem de stok finansmanında destek olacak ve iş hacimlerini artıracak. Ayrıca banka ve finans kuruluşlarıyla yapılan anlaşmalarla, son kullanıcılar, Türkiye ikinci el pazarında hiç örneği olmayan ve sadece 2plan müşterilerine özel finansman paketleriyle araçlarına çok daha kolay sahip olabilecekler.

40 binin üzerindeki işletmenin içerisinde sadece binde 2’sini bayi olarak seçeceklerini ifade eden Orhan Ülgür ''Bu yüzden her bir işletmenin 2plan standartlarıyla uyumunu titizlikle değerlendiriyoruz. Yapılanmamız doğrultusundaysa 5 yıl içerisinde yıllık 50 bin adetlik satış gerçekleştirmeyi hedefliyoruz'' diye konuştu.

YORUMLAR 33
  • Cengiz Yorulmaz 3 yıl önce Şikayet Et
    0 km bir arac yuzbın liradan satısa cıkmıs sa 2. el durumuna dusunce yuzbın liranın uzerıne satısı yasaklansın serbest piyasa bu kadarda serbest olmamalı
    Cevapla
  • Mustafa mert 3 yıl önce Şikayet Et
    Herkes galerici olmuş önüne geçilmesi lazım
    Cevapla
  • Asımmm 3 yıl önce Şikayet Et
    Çok doğru
    Cevapla
  • Mesud 3 yıl önce Şikayet Et
    Devlet sadece bir yıllığına yurt dışından ikinci el araç alımına müsaade etsin bakın piyasa nasıl kendisine geliyor.
    Cevapla
  • Arslan 3 yıl önce Şikayet Et
    Krediler düşünce firmalar zam yaptı.. Hem araçta hem evde 2020 ocak ayında 210000 TL olan araç şuan 278000 TL ikinci elde aynı evlerde aynı fırsat düşkünleri o kadar fazlaki bu ülkede ihya olamıyoruz o yüzden... Arkadaşın birisi yazmış bayilerde sıfır araç yok evet doğru yok çoğu firma eylüle sıraya alıyor birde 20 bin 30 bin ön ödeme istiyor kapora gibi... Allah yardımcımız olsun... Allah fırsat düşkünlerini görsün... İlahi adalet varsa bizde burda görelim diyorum artık... Tabi birde devletin aldığı ÖTV ve KDV inanın arkadaşlar araçların geliş fiyatından fazla...
    Cevapla
  • Mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah görüyor mühlet veriyor pişman olasınız tövbe edesiniz diye yoksa ihmal yok hiç bir zalimin zulmünde devam etmesi sonsuz değil bir yerlerden başına öyle musibetler geliyor ki farkında bile olmaz sözde kazandığı herşey bitmiş haberi bile olmuyor. İlahi adaletin çarkı yavaş döner ince öğütür. Selametle
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle