Siber saldırı Honda'ya fabrika kapatmıştı! Yeni açıklama geldi

Honda Türkiye, üretime 1 günlük aradan sonra yeniden normal kapasitede planlı olarak başladı.

Siber saldırı Honda'ya fabrika kapatmıştı! Yeni açıklama geldi
Siber saldırı Honda'ya fabrika kapatmıştı! Yeni açıklama geldi
GİRİŞ 10.06.2020 09:48 GÜNCELLEME 10.06.2020 09:52
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Honda Türkiye'nin, global operasyonlarda siber tehdit tespit edildikten sonra diğer ülkelerde olduğu gibi tedbir amacı ile durdurduğu üretim, bugün yeniden normal kapasitede planlı olarak başladı.

Açıklamada, "Honda Türkiye, global operasyonlarda siber tehdit tespit edildikten sonra diğer ülkelerde olduğu gibi tüm operasyonlarını tedbir amacı ile durdurmuştur. Yalnızca 8 Haziran'da tedbiren durdurulan üretim, bugün yeniden normal kapasitede planlı olarak başlamıştır. Honda Türkiye’de üretim şu an 2 vardiya olarak devam etmektedir." ifadelerine yer verildi.

SİBER SALDIRIDA ÜRETİME ARA VERMİŞTİ

Japon otomotiv üreticisi Honda, küresel otomobil ve motorsiklet üretiminin bir kısmının siber saldırı nedeniyle durduğunu açıklamıştı.

 

Şirketten yapılan açıklamada, şirket sunucularının fidye yazılımından etkilenmiş olabileceğinin düşünüldüğünü kaydedildi.

Pazartesi günü gerçekleştirilen şüpheli saldırı nedeniyle kalite kontrol sistemlerinin zarar görmediğinden emin olmak isteyen Honda'nın bazı fabrikalarındaki üretimi durdurması, şirketin küresel üretimini etkiledi.

 

Şirket sözcüsü, bugün itibarıyla birçok fabrikada üretimin yeniden başladığını, ancak fidye yazılımının üretim sistemlerini kesintiye uğratması nedeniyle Ohio'daki ana fabrikanın yanısıra Türkiye, Hindistan ve Brezilya'daki fabrikalardaki üretimin durma halinin sürdüğünü söyledi.

KAYNAK: REUTERS, İHA, AA
YORUMLAR 3
  • emin 3 yıl önce Şikayet Et
    hani bunlar fabrikayı komple kapatıyoruz diyorlardı,
    Cevapla
  • sabri 3 yıl önce Şikayet Et
    bu kötü olmuş peugeotun suvları lider olmuşken üretimin durmasını istemeyiz
    Cevapla
  • Serdar 3 yıl önce Şikayet Et
    kim yapmis tespit edemediniz mi ? arkasinda bir devlet oldugu kesin ama kim . Cin olabilir yada Cin destekli Kuzey Kore vs .
    Cevapla