İki dünya devi son viraja girdi!

Otomotiv sektöründe son yılların en dikkat çeken anlaşmalarından biri olan Fiat Chrysler (FCA) ve PSA ortaklığı hakkında, Avrupa Komisyonu'nun nihai kararını 17 Haziran'da vereceği açıklandı. Anlaşma rekabet açısından uygun görülerek onay alırsa, ortaya çıkacak yeni şirket bünyesindeki Fiat, Jeep, Dodge, Ram, Maserati, Peugeot, Citroen, Opel ve DS markaları ile dünyanın en büyük dördüncü otomotiv üreticisi olacak.

İki dünya devi son viraja girdi!
İki dünya devi son viraja girdi!
GİRİŞ 11.05.2020 13:38 GÜNCELLEME 12.05.2020 01:10

Otomotiv sektöründe son zamanların en büyük anlaşması olarak görülen Fiat Chrysler (FCA) ve PSA birleşmesinde, nihai kararın Haziran ayında verileceği açıklandı.

 

50 milyar dolarlık birleşme ile dünyanın en büyük dördüncü otomotiv üreticisini doğuracak anlaşmanın, Avrupa Komisyonu tarafından inceleneceği bildirildi.

Komisyonun rekabet açısından değerlendireceği anlaşma hakkındaki son kararın ise 7 Haziran'da verileceği kaydedildi.

 

FCA ile PSA'nın anlaşması, koronavirüs salgını nedeniyle tarihi seviyede düşen satışlar ve kapalı kalan fabrikalar nedeniyle üretimin yapılamadığı bir ortama denk gelmiş oldu.

Anlaşmanın Avrupa Komisyonu tarafından onaylanması halinde, oluşacak yeni şirketin bünyesinde Fiat, Jeep, Dodge, Ram, Maserati, Peugeot, Citroen, Opel ve DS markaları yer alacak.