Tesla'dan bir yenilik daha!

Tesla modelleri artık trafik ışıklarını ve dur işaretlerini tanıyor Elektrikli otomobil üreticisi Tesla, uzun bir süredir otomobillerinin trafik ışıklarını ve dur işaretlerini tanımasını sağlayacak otomatik bir sistem geliştiriyordu ve şimdi kullanıma sunuldu.

Tesla'dan bir yenilik daha!
Tesla'dan bir yenilik daha!
GİRİŞ 26.04.2020 22:37 GÜNCELLEME 26.04.2020 22:37

ABD merkezli otomotiv şirketi Tesla, uzunca bir zamandır otopilotun trafik ışıkları ve dur işaretlerini tanıması için çalışmalar yapıyordu ve nihayet bu özellik kullanıma sunuldu.

Elektrikli otomobil üreticisi en son 2020.12.6 yazılım güncellemesinin bir parçası olarak, Autopilot teknolojisine trafik ışıklarının ve Dur işaretlerinin tanınmasını eklediğini bildirdi.

Mart ayında, bu özelliğin ön sürümü bir grup Tesla sürücüsünün kullanımına açılmıştı ancak artık ABD'de daha geniş bir sürücü kitlesi bu özellikten faydalanabilecek. Güncelleme sürüm notunda, halen beta aşamasında olan inovasyonun, Tesla araçlarının kapalı olsalar bile trafik ışıklarını tanımasını ve kavşaklarda otomatik olarak yavaşlamasını sağlayacağı belirtiliyor.

ABD'DE KULLANILABİLİYOR

Sistemin işleyişi ise şu şekilde olacak, Tesla sürücüleri araç yavaşlamak üzereyken bir bildirim alacaklar ve otomobil durma çizgisinden önce duracak ve sistem, işaret veya ışıkları tespit edip ön konsoldaki ekranda gösterecek. Ardından direksiyondaki kişi sürüşe devam etmenin güvenli olduğunu doğrulamak için vites düğmesine veya gaz pedalına basarak otomobilin hareket etmesini sağlayacak.

Bu özellik şimdilik ABD'de kullanıma sunuldu ve diğer ülkelerde de kullanılabilmesi için şirketin yol işaretleri veritabanını daha da genişletmesi ve bu ülkelere uygun hale getirmesi gerekiyor. Bunun ne zaman gerçekleşeceği konusunda ise henüz bir bilgi mevcut değil.