Ford sosyal mesafeyi korumak için bileklik geliştirdi

ABD'li otomotiv üreticisi Ford, yaklaşık 1 aydır otomotiv üretimine ara verdiği ve son günler sınırlı sayıdaki işçi ile solunum cihazı geliştirdiği Michigan fabrikasında, farklı bir koronavirüs önlemini devreye aldı.

Ford sosyal mesafeyi korumak için bileklik geliştirdi
Ford sosyal mesafeyi korumak için bileklik geliştirdi
GİRİŞ 16.04.2020 12:16 GÜNCELLEME 19.04.2020 23:50

Koronavirüs salgını nedeniyle Mart ayı ortasından bu yana otomotiv üretiminin durduğu Avrupa ve ABD'de, şirket üretime yeniden başlamanın yollarını arıyor.

 

Bu şirketlerden Ford, virüs tedavisinde kullanılmak üzere sınırlı sayıdaki işçi ile solunum cihazı üretiminin gerçekleştiği fabrikasında yeni bir uygulamayı devreye aldı.

Bloomberg'in haberine göre, ABD'li üreticiden yapılan açıklamada, Michigan fabrikasında aynı hat üzerinde çalışan işçilere titreşimli bileklik takıldığı bilgisi verildi. Böylece, çalışan işçiler sosyal mesafe kurallarına aykırı olarak birbirlerine yaklaştıklarında, kollarına takılan bileklikler titreşim özelliği ile uyarı veriyor.

 

Şu an için test aşamasında olan bilekliklerin gönüllü olan işçiler tarafından kullanıldığı ve bantlarda solunum cihazı yerine otomobiller inmeye başladığında da kullanılabilecek şekilde geliştirme çalışmalarının devam ettiği kaydedildi.